Albergan jugendhuvila

Espoon Leppävaarassa sijaitsevan hurmaavan huvilan on aikoinaan suunnitellut arkkitehti Berndt Blom itselleen. Vuonna 1914 valmistuneessa tunnelmallisessa talossa riittää kauniita yksityiskohtia, kakluuneja ja hirsiseiniä. Vuosien varrella tehdyissä remonteissa on kunnioitettu talon henkeä ja viimeistelyt on tehty laadukkaasti.

Olohuoneen raikas värimaailma syntyy valkoisista pinnoista, vaaleansinisistä paneeleista ja listoista sekä punertavasta puulattiasta. Suurista ikkunoista tulviva luonnonvalo luo vaikutelman avarammasta tilasta. Sisustuksessa sekoitellaan modernia ja vanhaa taitavasti. Ruskean ja vaalean sävyt luovat rauhallisen kokonaisuuden kontrastina seinän siniselle ja lattian punaiselle värille. Kaunis mustan, ruskean, harmaan ja valkoisen sävyillä kuvioitu matto tuo eloa ja särmää huoneeseen.

 

Vanha simpukkamallinen nojatuoli yhdessä pienen pöydän ja mustan jalkavalaisimen kanssa luovat mukavan lukusopen kakluuniuunin viereen. Suuri viherkasvi on trendikkäästi korissa.

 

Olohuoneen viereen avautuu ruokailutila. Kaksi pöytää yhdistämällä on saatu pitkä pöytä, jonka ääreen mahtuu suurempikin seurue nauttimaan keittiön antimista. Mustat ja ruskeat eripariset tuolit tekevät ryhmästä persoonallisen rennon.

 

Keittiössä huomion kiinnittää upean punaiset tiililadotut laatat. Puiset työtasot, messinkiset nupit, valkoinen posliiniallas ja ikkunan alle tehty laatikostopenkki luovat lämpimän ja kotoisan tunnelman.

 

Yläkerran aulatilaan on tehty yhteinen oleskelutila, jossa voi pelata, piirtää tai askarrella yhdessä.

 

Hennon keltainen seinämaali sopii hyvin yhteen tummanruskean lattian ja sängyn kanssa. Harmaa kaapisto ja mustavalkoiset tekstiilit tuovat vastapainoksi viileämpiä sävyjä.

Toisessa lastenhuoneessa on hieman vihertävään taittava seinämaali. Räsymatot, sininen pellavapeitto ja punainen tyyny yhdessä vanhan lintutaulun kanssa tuovat romanttista vivahdetta huoneeseen.

 

Vanhempien makuuhuoneessa on levollinen tunnelma. Vaalea pehmustettu sängynpääty yhdessä vuodetekstiilien ja peilin kanssa antaa ripauksen ylellisyyttä huoneen sisustukseen. Vanha yöpöytä yhdessä kauniin pöytävalaisimen ja sinisten rasioiden kanssa muodostavat tyylikkään asetelman.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Bo LKV – Oikotie Asunnot