Ajan henkeä kunnioittaen

60-luvun lopussa valmistunut rivitalokoti Helsingin Länsi-Pakilassa on remontoitu kauniiksi kodiksi, jossa on vaalittu rakennuksen tyyliä. Laadukkaat materiaalit ja design täydentävät kodin sisustuksen. 

Purkamalla seiniä on saatu yhtenäinen ja avara oleskelutila, johon kuuluu keittiö, ruokailutila ja olohuone. 60-luvulle tyypillinen puinen kattolaudoitus ja puiset ovet ovat saaneet jäädä paikoilleen. Tilaan on rakennettu eleetön ja kaunis puinen kaapistokuutio, joka jatkaa samaa puun sävyä. Parkettilattia on petsattu vaaleaksi ja keittiön tummat kaapin ovet luovat hyvän kontrastin kokonaisuuteen.

Verner Pantonin vuonna 1960 suunnittelemat Panton-tuolit sopivat selkeään ja samalla näyttävään sisustukseen, johon punaiset itämaiset matot luovat tunnelmaa.

 

Olohuoneen tiiliseinä jatkuu terassille saakka luoden kauniin vaikutelman jatkuvuudesta. Suurien ikkunoiden avulla tila kylpee luonnonvalossa ja verhoja ei kaivata ikkunoiden eteen. Ajan henkeen sopivat valkoiset pallovalaiset antavat kauniin kohdevalon pimeän aikaan. Saarisen suunnittelema Tulppaani-pöytä on saanut seurakseen Ilmari Tapiovaaran suunnittelemat Domus-nojatuolit.

 

Yläkaapiton keittiö sopii tähän kotiin. Alakaapit tarjoavat runsaasti säilytys-ja työskentelytilaa. Värjätyt ovet näyttävät mustasta väristä huolimatta mielenkiintoisesti eläviltä pinnoilta. Liesituuletin on peitetty tyylikkäästi puisella koteloinnilla.

 

Vanhempien makuuhuone on hyvin pelkistetty. Vaalea kokolattiamatto luo rauhallisen tunnelman huoneeseen ja on ylellisen tuntuinen. Puinen designpöytä, pitsipeitto ja pari arkkua riittävät koristeeksi tähän huoneeseen. Huoneen yhteydessä oleva oma vaatehuone on arjen luksusta.

 

Alakertaan sijoittuu kirjasto ja työskentelytila. Petsattu kirjahylly on teetetty mittatilaustyönä ja alaosan kaapisto kätkee paperit ym. tavarat siististi piiloon. Divaanisohvalta voi katsoa valkokankaalta elokuvia. Työpöytänä toimii vanha antiikkinen lipasto, jossa on alasvedettävä taso. Tumma nahkainen nojatuoli sopii mainiosti kirjastohuoneen tunnelmaan.

 

Yläkerran kylpyhuone on kaakeloitu kokonaan valkoisella pennilaatalla. Keltainen kaapisto ja kultakehyksinen peili tuovat väriä ja yllätyksellisyyttä vaaleaan tilaan.

 

Koti on myynnissä täällä.

Katso Oikotie Asunnoista lisää samalla alueella myynnissä olevia kohteita.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi