Ainutlaatuinen puutalokoti Turussa

Turun Vartiovuoren kupeessa sijaitsevan ainutlaatuisen puutalohuoneiston on suunnitellut omaksi kodikseen Arkkitehtitoimisto Haroma & Partnersin arkkitehti. 

Arkkitehdin kädenjälki näkyy talossa joka puolella upeina yksityiskohtina. Kaikki pinnat on uusittu, lukuunottamatta puulattiaa, joka on hiottu ja öljyvahattu. Mittavan remontin suunnittelussa onkin haluttu kunnioittaa talon alkuperäisiä elementtejä.

Vaalea keittiö on täysin uniikki ja sen on räätälöidysti taloon valmistanut Neljä Seppää. Kaikki työtasot ovat paikalleen valettua betonia. Saareke toimii kätevästi keittiön ruokapöytänä ja tarjoaa rutkasti lisätilaa myös ruoanlaitolle.


Olohuoneessa ja ruokailutilassa on säilytetty vanhat kakluunit, jotka sekä luovat tunnelmaa että lämmittävät talvipakkasella. Sydänpuun uudet ikkunat puolestaan tuovat luonnonvalon kauniisti sisään aurinkoisena päivänä.


Makuuhuoneissa epäsuora valaistus korostaa kauniisti talon puisia rakenteita. Parrut tarjoavat myös mahdollisuuksia hauskoille sisustusideoille, sillä niihin voi helposti ripustaa koukuilla vaikkapa vaatteita tai keinun roikkumaan.

Kylpyhuoneessa talon hillityn harmaa värimaailma jatkuu lattiapintojen koristeellisissa luonnonkivimosaiikeissa sekä seinien italialaisissa laatoissa. Suuri kylpyamme yhdistettynä kattoikkunaan on näyttävä sisustuselementti muuten modernilla tavalla pelkistetyissä pesutiloissa.

Katso pohjapiirros ja loput kuvat asunnon myynti-ilmoituksesta. Kurkkaa myös muut myynnissä olevat puutalot ja Turun suuret asunnot.

Mitä mieltä sinä olet tästä arkkitehdin luomuksesta? Kommentoi alle.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko yhden myynnissä olevan asunnon. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä mahdollisesti uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: toimitus
Kuvat: Oikotie.fi