Aikakautensa kaunotar hurmaa raikkailla sisustusratkaisuilla

Kolmikerroksinen omakotitalo seisoo omenapuiden keskellä rauhallisella Parsbyn asuinalueella Paraisissa. Aikakautensa kaunottaresta on pidetty vuosien varrella hyvää huolta ja se on kokenut kokonaisvaltaisen remontin – mitä mieltä sinä olet kodin uudistetusta ilmeestä?

Lautalattia ja korkeat ikkunat luovat vuosikymmenten takaisen tunnelman. Myös kodin seinät ja katto on pinnoitettu kauttaaltaan valkoisella laudalla. Yhtenäiset valkoiset pinnat ja suuret peilit alakerran seinillä tekevät kahdeksankymppisestä kodista modernin ja raikkaan.

Keittiössä on yhdistelty sisustusmaailman viimeisimpiä trendejä talon alkuperäisiin ominaisuuksiin. Ruuanlaittoon on reilusti tilaa kiiltävätasoisen saarekkeen äärellä, johon on upotettu sähköliesi ja tiskiallas. Astioita ei ole piilotettu yläkaappeihin, vaan ne ovat kauniisti esillä avohyllyissä. Massiivipuista ruokapöytää ympäröivät vinojalkaiset kuppituolit – kontrastina nurkassa nököttää aito vanha puuhella. Padat ja pannut roikkuvat koukuissaan hellan yläpuolella ja kattilankannet nojailevat peltisen huuvan reunaan.

Alakerran toinen puolisko on omistettu rennolle yhdessäololle. Koko perhe mahtuu helposti olohuoneen valtavalle sohvalle viettämään elokuvailtaa tai ihastelemaan kevyttakassa loimuavaa tulta. Nurkassa seisoo hurmaava antiikkilipasto, jonka päälle on asetettu koristeiksi pieni purjelaiva ja peuran sarvet. Takaseinän peilit lisäävät huoneen pinta-alan tuntua ja heijastavat ikkunoista tulvivaa valoa laajemmalle.

Ihastuttava portaikko johtaa yläkerran makuuhuoneisiin. Valtava päämakuuhuone saa valoa kolmesta eri ilmansuunnasta. Muhkealla parisängyllä kelpaakin loikoilla lukemassa luonnonvalossa. Säilytystilaa löytyy suuresta Hemnes-lipastosta ja lasiovisesta liukuovikomerosta. Suuri saniainen kukoistaa paraatipaikallaan ikkunan alla.

Yläkerran toisen puoliskon suuri huone on jaettu hyllyillä kahdeksi lastenhuoneeksi. Sirot rautasängyt sopivat loistavasti vanhan talon tyyliin, mutta tekstiilit ovat täysin tätä päivää: niitä koristavat graafiset kuosit, sametti ja marokkolaishenkiset koristetupsut. Rottinkiset säilytyskorit ovat tyylikäs tapa säilöä lelut ja koulutarvikkeet. Koululaisen nurkkauksesta säilytystilaa löytyy myös työpöydän laatikostosta.

Makuuhuoneiden välistä löytyy ylellinen kylpyhuone, joka on kaakeloitu kuparin sävyissä kiiltelevällä mosaiikkilaatalla. Rikas värisävy ja tunnelmallinen valaistus luovat kylpylämäisen tunnelman, josta on paras nauttia tietysti kylpyammeessa lekotellen.

Pyykkihuolto hoituu kodin kellarikerroksen kodinhoitohuoneessa. Kurakeleillä likaiset ulkovaatteet voi viedä suoraan pesuun, sillä puutarhasta on huoneeseen oma sisäänkäynti. Rosoiset, rapatut seinät ja tumma puukatto tekevät tilasta viihtyisän ja kodikkaan. Kellarissa on rutkasti varastotilaa, joka on mahdollista muokata oman näköisekseen – olisiko sauna tai leffahuone sinun juttusi?

Tutustu kodin myynti-ilmoitukseen täällä.

Katso muut Paraisissa myynnissä olevat asunnot Oikotien kohdehausta.

Kaunis koti -jutuissa esittelemme joka viikko myynnissä olevia asuntoja. Uppoudu kauniiden kuvien maailmaan ja löydä ehkä uusi asunto tai saa ideoita oman kotisi sisustukseen.

Teksti: Toimitus
Kuvat: BoLKV/Oikotie.fi