Viisi helppoa ja nopeaa vinkkiä pukea koti Jouluun

Useilla meistä ei välttämättä ole aikaa valmistella joulua montaa viikkoa aikaisemmin esimerkiksi työkiireiden tai matkojen vuoksi. Kodin jouluvalmistelut tuppaavat jäämään viime tippaan ja lahjatkin pitäisi vielä jossain välissä hankkia. Listasin tähän postaukseen muutaman helpon niksin, joilla saat luotua kotiin jouluista tunnelmaa jo hyvinkin pienillä jutuilla – kaikkia aisteja hemmotellen.

Järjestä ja puhdista

Vaikka et ehtisi tekemään perusteellista joulusiivousta, niin älä huoli! Jo tavaroiden laittaminen paikoilleen ja tuolin selkämyksillä roikkuvien vaatteiden viikkaaminen takaisin kaappeihin saa tunnelman ja joulumielesi kohoamaan. Tuuleta petivaatteet ja vaihda lakanat. Mikään ei ole ihanampaa, kuin hypätä pitkän päivän päätteeksi puhtaaseen sänkyyn.

Leikittele valoilla

Jos kaamosvalot vielä puuttuvat, niin kaiva kirkkaimmat valosarjasi esille ja viritä ne isoon maljakkoon tai lyhtyyn muutamien joulupallojen kaveriksi. Pattereilla toimivat jouluvalot ovat käteviä erilaisissa asetelmissa, koska muuntajia ja ylimääräisiä johtoja ei tarvitse piilottaa. Jo yksittäisillä valoilla saat luotua ihanan aistikasta joulufiilistä.

Tunnelmoi tuoksuilla

Mikäli joulukuusen hankkiminen tuottaa liikaa työtä ja päänvaivaa, nappaa iltalenkiltä muutama kuusenoksa kainaloon ja laita ne kotona pieneen vedellä täytettyyn hillopurkkiin. Oksat tuoksuvat tuoreeltaan aivan kuin oikea joulukuusi. Jos haluat, osta myös muutama kappale tuoksullisia kynttilöitä. Jouluisia tuoksuja löytyy varmasti useimmista marketeista ja tavarataloista, joten ne lähtevät  helposti ja vaivattomasti mukaan kauppareissun yhteydessä.

Väritä tekstiileillä

Kaipaatko kotiisi säväyksen perinteistä punaista tai hileistä hopeaa? Koti pukeutuu jouluun jo muutamalla teemaan sopivalla käsipyyhkeellä, koristetyynyllä tai serveteillä. Pörröiset viltit ja muhkeat tyynyt sohvalla ovat omiaan luomaan lämpöistä tunnelmaa ja suorastaan vaativat sinua pysähtymään ja rentoutumaan arjen kiireiden keskellä.

Mielenrauhaa musiikilla

Luo itsellesi soittolista vuosien varrella suosikeiksi nousseista joululauluista. Mikäli vanhat veisut kyllästyttävät, etsi tämän vuoden kuumimmat joululevyt käsiisi. Musiikilla on ihmeellinen vaikutus mielialaamme. Hurmaava Michael Bublé tai sykähdyttävä Suvi Teräsniska eivät jätä kuulijaa kylmäksi.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä – nauti ja ota rennosti. Parhain Joulu on tehty leppoisasta yhdessäolosta ja saman pöydän ääressä nautitusta herkullisesta jouluateriasta, muutamaa suklaakonvehtia unohtamatta! 😉