Tallinnan Joulu

Talvisella Tallinnalla on monet kasvot. Kulinaristille, kahvilakulttuurista ja leivonnaisista nautiskelijalle kaupunki tarjoaa toinen toistaan viehättävämpiä kahviloita ja ravintoloita. Tekstiilejä rakastavalle on runsas pellavatöiden tarjonta ja esteetikolle design-esineiden monet myymälät. Myös lapsiperheet on huomioitu.

Raatihuoneen torin joulumarkkinoilla pääsee hyvin joulunajan tunnelmaan. Välillä voi pistäytyä torin läheisyydessä olevissa tunnelmallisissa pikkuputiikeissa tai istahtaa kahvilaan nauttimaan kuppi kahvia ja maukas leivonnainen. Torin joulumarkkinat ovat avoinna marraskuun puolesta välistä aina Loppiaiseen saakka.

Tallinnan Vanhankaupungin Raatihuoneen torilla kohtaa todellisen joulutunnelman.

Pysähdys kaupungin kattojen yllä kävelyretkellä Vanhankaupungin ympäri kulkevan muurin näköalapaikalla.

Talvinen Vapaudenaukio Tallinnan Vanhankaupungin eteläpäässä Kesklinnan kaupunginosassa.

Tallinnan suurimmat ja perinteiset joulumarkkinat järjestetään Vanhankaupungin Raatihuoneen torilla.

Joulumarkkinoilta löytyy paikallisia käsitöitä ja elintarvikkeita. Hunajan lisäksi myytävänä oli eksoottisempiakin makuja, kuten hirvi- ja villisikamakkaraa.

Raatihuoneen torilla on lukuisia tunnelmallisia glögikojuja, joissa on mukava pitää pieni tauko ja nauttia kupillinen kuumaa juomaa.

Joulumarkkinoilla on ajateltu myös pieniä lapsia vanhanaikaisella karusellilla ja jouluasuun puetulla puksujunalla.

Tonttujoukko on valmiina kotiin viemisiksi.

Ostosten välissä on mukava piipahtaa tunnelmallisiin kahviloihin, joita kaupungissa riittää. Maukkaita leivonnaisia ja taidokkaita piparitaloja ei raaski syödä.

Tunnelmallinen Tallinna ei pettänyt tälläkään kertaa. Joulutunnelma oli taattu. Paljon jäi vielä seuraavalle kerralle. Monikerroksinen kaupunki tarjoaa aina uutta katsottavaa ja ihmeteltävää.