Remonttikohde jouluasussa

Helsingin Kampissa sijaitseva 75m² huoneisto sai puhtaat pinnat, asuntoon varta vasten hankitut uudet kalusteet ja asukkaiden toivoman saunan. Vaaleat pinnat on helppo maustaa tehosteväreillä. Tällä kertaa koti puettiin joulunpunaiseksi.

Suunnittelu

Helsingin keskustassa vuonna 1960 valmistuneesta kolmiosta haluttiin muokata toimiva ja valoisa nykyaikainen koti. Lähtökohtana oli, että kaikki pinnat uusitaan ja ylimääräiset väliseinät puretaan. Pariskunnan pitkäaikaisena unelmana oli kaupunkiasunto, jossa olisi sekä sauna että parveke. Asuntoon oli muutama vuosi sitten julkisivuremontin yhteydessä rakennettu parveke. Enää puuttui sauna. Sisustussuunnittelija Anne Heiskanen toteutti toiveet.

 

Keittiö, ruokailu ja olohuone saatiin samaan tilaan purkamalla olohuoneen ja keittiön välinen seinä. Kaapistot sijoitettiin yhdelle seinälle. JSP-keittiöiden mallistosta löytyi sopiva ovimalli, jonka kelon sävy tuo kontrastia muuten vaaleisiin pintoihin.  Kaikki keittiön kaapinovet ovat ilman näkyviä vetimiä, niiden tilalla on joko painomekanismi tai upotetut vetimet. Keittiön yläkaapistojen alapintaan asennetut loistevalaisimet antavat hyvän valon työskentelyyn.

 

Suunnittelun lähtökohtana oli valoisuus ja siksi päädyttiinkin vaaleisiin pintoihin.

 

Myös pyykkihuolto sijoitettiin tähän keittiöseinälle.

 

Lattioihin laitettiin vaalea laminaatti ja seinäpintoihin vaaleita kuviollisia tapetteja.

 

Asunnon hyvä pohjaratkaisu mahdollisti, että sauna saatiin luontevasti liitettyä kylpyhuoneen yhteyteen. Kylpyhuoneen molemmin puolin sijaitsevien makuuhuoneiden vaatehuoneet yhdistämällä saatiin saunalle hyvä tila.

 

Vastaavasti makuuhuoneisiin rakennettiin uudet säilytystilat. Makuuhuoneiden kaapistot uusittiin ja sijoitettiin oviseinälle kehystämään ovea. Makuuhuoneen kaapistoissakaan ei ole näkyviä vetimiä.

 

Kaikki huonekalut on hankittu tähän asuntoon. Ruokapöytä tuoleineen, sohva ja nojatuolit ovat Jakki Kalusteesta Tampereelta.

 

Matala vitriinikaapisto erottaa ruokailutilan oleskelutilasta. Asukkaiden toive valoisuudesta otettiin huomioon myös valaistuksessa. Valokourut katonrajassa kiertävät olohuonetta ja käytävää antaen hyvän epäsuoran valon. Myös himmentimien käyttö antaa paljon eri mahdollisuuksia valistukseen. Vanhat tavarat, kuten talonpoikaistuolit ja vanha puuovi olohuoneen seinällä tuovat tilaan kontrastia ja luonnetta.

 

Eteisen tarpeellinen laskutaso tehtiin kiintokalusteista.