Perinteisen joulukuusen tilalle

Ennen joulua törmää netissä uutiskuviin erilaisista joulukuusivaihtoehdoista, jotka ovat herättäneet maailmalla huomiota. Muutamat mediajulkaisut tekevät jopa listoja kaupunkitorien erikoisimmista joulukuusista. Myös kotiin voi perinteisen joulukuusen tilalle löytää toisenlaisen vaihtoehdon. Oluttölkeistä, lasinsirpaleista ynnä muusta vastaavasta äärimmäisistä materiaaleista tehdyt joulukuuset jääköön näyteikkunoille tai -saleihin. Seuraavien esimerkkien vaihtoehtoiset kuuset ovat turvallisia myös kodin olosuhteissa.

Hollantilaisen All the luck in the world– blogin pitäjä Jane esittelee joulukuusta, jonka hän kokosi seinälle pienistä hyödyttömistä esineistä – tuloksena lähes taideteos.

 

Pentikin kevytrakenteiseen joulupuutelineeseen voi kätevästi ripustaa erilaisia koristeita, pipareita tai karkkeja. Korkeus 125 cm. Hinta 65 €, www.pentik.com.

 

Kolmion muotoinen vihreä levy käy hyvin joulukuusesta ja vie huomattavasti vähemmän tilaa. Kuva: House Doctor.

 

Symbolinen puunoksista valmistettu ripustettava joulukuusi (korkeus 28 cm), valmistaja Tine K Home. Hinta 17 €, www.tinekhome.com.

 

Valkoisista koristeista valkoiselle seinälle koottu minimalistinen kuusi. Kuvassa näkyvät nahkariipuksella varustetut joulukoristeet ovat Norsu Interiorsin valmistamat.

 

Kuusenmuotoinen adventtikalenteri, jonka taskuihin voi jättää lapsille karkkeja tai kumppanille hyviä toiveita, on kiva joulunkuusen sijainen. Sen ompelu onnistuu monelta käsityönharrastajalta. Kuvassa Large Advent Tree. Hinta noin 20 €, www.livelaughlove.co.uk.

 

Kuusenmuotoinen tarra on epäilemättä kaikesta eniten tilaa säästävä ratkaisu ja sopii mainiosti pieneen tilaan kolmiulotteisen kuusen sijalle. Kuvassa olevan tarran mukaan tulevat myös kaksiulotteiset joulupallot. www.treekandi.com

 

Tämän modernin Branch-kuusen voi purkaa kätevästi osiin ja säilyttää yhdessä pussissa. Branch -kuusi on saanut inspiraationsa aidosta metsäkuusesta, joka on pudottanut neulaset ja valmistettu käsityönä tammi- ja saarnipuusta. Suunnittelija Demelza Hill. Hinta 240 €, www.demelzahill.com.

 

Seinälle ripustettavassa hyllyjoulukuusessa on kätevä paikka joulukorteille, -koristeille ja pienemmille -lahjoille. Valmistaja Contemporary Home, hinta noin 48 €, www.tch.net.