12 parasta talvipuuhaa Helsingissä

Vaikka pohjoisen hanget tai kaukomaiden rantalomat jäisivät välistä, voi upeasta talvesta nauttia Helsingissäkin. Nappaa tästä parhaat vinkit talviseen Stadiin ja sen lähistölle.

Pääkaupungin klassikot

1. Rusettiluistele Brakulla

Vietä joulun välipäivät luistellen! Pukuhuoneiden tuoksu, puupenkkien ja lattian kolhut, kuuma kaakao kahviossa ja pienet luistelijat tukikelkkoineen… Brahenkenttä, eli Braku, on tunnelmallinen klassikko. Satoipa Stadissa sitten räntää tai lunta, tekojäällä voi luistella. Brahenkentällä voi myös vuokrata ja teroittaa luistimia. Tarkista Brahenkentän aukioloajat täältä.

2. Ihastele valotaidetta

Helsingin valofestivaali Lux Helsinki lähestyy. Tänä vuonna festivaali levittäytyy keskustaan ja Töölöön 5.–9.1.2019. Ilahduta ohikulkijoita ajoissa ja osallistu festivaaliin koristelemalla oma ikkunasi valotaideteoksilla.

Katso Lux Helsingin ilmainen ohjelma täältä.

3. Ota pulkka alle

Mikäli Helsinki yllättää valkoisella joululla, kannattaa suunnata perinteisiin pulkkamäkiin. Itä-Helsingin klassikkoja ovat Kontulan kelkkapuisto pitkine mäkineen ja Myllypuron maamerkiksikin kutsuttu Myllypuron jätemäki, johon muodostuu talvella kelpo pulkkamäki. Keskustassa Kaivopuiston moninaiset mäet houkuttelevat laskemaan. Kaisaniemen puistoon taas muodostuu kaksi pulkkamäkeä. Rautatieaseman puoleinen mäki on loiva, pienillekin sopiva mäki. Varsapuistikon puoleinen mäki sen sijaan tunnetaan hurjista hyppyreistä ja jäämäestä.

Katso HSL:n reittioppaasta kulkuyhteydet pulkkamäkiin

 

Lapsiperheiden parhaat

4. Pura energiaa KiipeilyAreenalla

Mikäli perheenjäsenet kiipeilevät seinille välipäivien aikana, ota suunnaksi uusi Kiipeilyareenan toimipiste Kalasataman uudessa Kauppakeskus Redissä. Kun kiipeilysession jälkeen iskee nälkä, suuntaa kauppakeskuksen tai trendikkään Teurastamon alueen ravintoloiden ääreen.

Katso aukioloajat KiipeilyAreenan sivuilta

5. Riehaannu Sisähuvipuistossa

Suomen Suurin Sisähuvipuisto valtaa taas Messukeskuksen 26.12.–6.1. Tapahtumassa on uskomattomat 50 erilaista pomppulinnaa ja kymmeniä pelejä. Sisähuvipuistosta löytyy puuhattavaa niin aikuisille kuin lapsillekin. Vapauta siis sisäinen lapsesi ja suuntaa huvipuistoon!

Katso lisää Messukeskuksen sivuilta

6. Pulahda lämpimään

Mikäli rantaloma jää tänä talvena välistä, trooppista meininkiä kannattaa etsiä esimerkiksi Vantaan Flamingo Spasta. Vesipuiston monet liukumäet, erilaiset altaat ja villivirta viihdyttävät perheen pienimpiä tunnista toiseen. Flamingoon pääsee kätevästi Tikkurilan tai Myyrmäen rautatieasemalta sekä Helsingin keskustasta. Katso lisää Flamingon sivuilta. Helsingistä löytyy myös useita uimahalleja, katso niiden aukioloajat kaupungin sivuilta.

 

Urheilulomailijan lempparit

7. Monot jalkaan ja menoks!

Tiesitkö, että vain vartin päässä Helsingin keskustasta sijaitsee talviurheilun ihmemaa ­– mukavasti sisätiloissa? Kivikon hiihtohallista vuokraat sukset ja hiihdät tunnelmallista sisälatua nauttien kansallisurheilun hengestä. Hiihtohallista löytyy myös aulakahvila, kuntosali sekä HopLop-liikuntaseikkailupuisto.

Lue lisää Kivikon hiihtohallista

8. Kohtaa hyinen ulappa

Avanto- ja talviuintiin jää koukkuun, harrastajat sanovat. Oli miten oli, talviuinnin terveysvaikutuksia ei voi kiistää. Miksi et siis tänä talvena kokisi tätä suomalaisen kulttuurin yhtä kummallisinta urheilumuotoa. Helsingissä on useita paikkoja joissa pulahtaa hyhmäiseen mereen ja sen jälkeen lämmitellä saunassa. Katso kattava lista avantouintipaikoista Stadissa.fi-sivustolta.

9. Paloheinän ladut

Kun ensimmäinen lumipeite peittää Helsingin, sitkeä suksikansa suuntaa Paloheinään. Ulkoilualueella on useita eripituisia latuja koko perheelle ja mikäli talvi sattuisi jäämään lumettomaksi, Paloheinän ja Keskuspuiston kuntoilureitit rehevissä metsämaisemissa rentouttavat ulkoilijan mielen.

Lue lisää Paloheinän ulkoilualueesta.

 

Suuntaa kohti kulttuuria

10. Tee kirjastokierros

Loma, mikä ihana tekosyy käydä kirjastossa! Keskustan uusi upea kirjasto Oodi avattiin joulukuussa. Oodia kannattaa käydä ihailemassa jo sen arkkitehtuurin takia, mutta kirjastointoilijoiden kannattaa käydä vilkaisemassa myös muut Helsingin keskustan kirjastot. Töölön kirjastosta voi poiketa katsastamaan Sibelius-monumenttia ja Sibeliuksen puiston rantoja. Muista poiketa Töölöpäivän jälkeen kupille kuumaa Cafe Regattaan. Rikhardinkadun kirjasto henkii historiallista tunnelmaa, mutta ”Rikussa” parasta on kuitenkin sen upea taiteilijakirjakokoelma. Kallion kirjaston upeinta antia on ehdottomasti sen sarjakuvakokoelma.

11. Taidetta näköpiirissä!

Vielä ehdit katsomaan japanilaisen taiteilijaryhmän teamLabin näyttelyn. Kesällä avautuneen Amos Rexin digitaaliset installaatiot ovat upeita ja niitä ehtii ihailla 6.1. asti. Katso aukioloajat Amos Rexin nettisivuilta

12. Rentoudu elokuvissa

Mikä olisikaan paras tapa nauttia vapaista kuin rauhassa elokuvissa? Itäkeskuksen uuden IMAX-elokuvateatterin jouluohjelmistosta löydät useita perheen pienimmille sopivia elouvia. Pidä silmällä myös pienten tunnelmallisten leffateattereiden, kuten WHS Teatteri Unionin ja Orionin ohjelmistoja.

Välipäivät ovat oivaa aikaa myös asuntohaaveilulle. Löytyisikö sinun unelmiesi asunto tai vuokrakoti Helsingistä?

Teksti: toimitus
Kuvat: GettyImages