Tee itse korikattovalaisin

Koripunoksesta ja rottingista valmistettuja valaisimia löytyy tällä hetkellä monelta eri valmistajalta ja kevytilmeisinä ne sopivatkin hyvin erityyppisiin koteihin ja sisutuksiin.

Jos olet hiukankaan kätevä käsistäsi, ei sellaisen valmistaminen itsekään ei ole kovin vaikea tee-se-itse-projekti.

Varjostimeksi käy lähes mikä tahansa rottingista tai vastaavasta luonnonmateriaalista punottu, laakea kori tai vati. Tarvitset myös haluamasi värisen lampun johdon, niitä myyvät sähköliikkeet kautta maan tai esimerkiksi Clas Ohlson. Kuvan mallivarjostin on purettu vanhasta roskiin heitetystä 80-luvun valaisimesta ja kuvanottohetkellä siitä on sahattu jo pois iso, puinen nuppi sekä poistettu vihreä kierrejohto lampunkantoineen.

Mikäli punos korissasi on hyvin tiheä, aloita projekti purkamalla haluttu määrän koripunosta pois. Näin varjostimen ilmeestä tulee kevyempi ja valo pääsee kulkemaan paremmin sen läpi. Tämän jälkeen voit maalata varjostimen, joko spraymaalilla purkin ohjetta seuraten, tai vastaavasti käyttämällä askartelumaalia tai muuta vesiohenteista akrylaattimaalia ja sivellintä. Kuvan vihreä varjostin sai uuden vaaleanharmaan sävyn spraymaalilla.

Kun maali on kuivunut, pujota uusi lampunjohto paikoilleen ja uusi korivalaisimesi on valmis.