Syksyn trendikkäin koriste – tee itse alle 10 eurolla

Pienet ja sievät käsintehdyt ryijyt ovat nyt huippusuosittuja sisustuselementtejä. Jos ryijyn kutominen kuulostaa turhan suurelta projektilta, kokeile tätä helppoa seinäkoristetta.

 

  1. TARVIKKEET

Tarvitset lankaa, puuhelmiä sekä vaatehenkarin. Tässä käytettiin Novitan paksua ja puuvillaista Kaisla-lankaa, 4 e/100 g rulla, Kodin Ykkönen, jota koko seinäkoristeeseen kului alle rullan verran. Puuhelmiä löydät askarteluliikkeistä, esimerkiksi Sinellissä 100g 10 mm puuhelmiä maksaa 2,90 e. Simppeleitä alumiinisiavaateripustimia myydään esimerkiksi Stockmannilla, 9,90 e/5 kpl.

  1. SOLMI LANGAT HENKARIIN

Tässä on käytetty seitsemää lankaosiota, mutta voit halutessasi käyttää useaampaakin, kunhan luku on pariton. Laita lanka kaksinkerroin kuvan tavalla. Leikkaa lankojen päät V-malliin niin, että keskelle jää kaikkein pisin lanka.

3-4. PUJOTA LANKOIHIN HELMIÄ

Tee helmien alapuolelle solmu, jotta helmet pysyvät paikoillaan. Helmien määrää voi myös halutessaan vaihdella.

 

  1. TEE TUPSUT

Kerää haluamasi pituinen ja paksuinen nippu, taita se puoliksi ja sido pää langalla kiinni. Leikkaa vain tupsun alaosa auki.

6.-8. KIINNITÄ TUPSUT

Voit lisätä yhteen henkarin lankaosioon myös kaksikin tupsua. Pujota uusi lanka päällä olevan tupsun yläosasta ja lisää siihen uusi tupsu. Solmi lankojen pää ja siisti hapsottavat päät. Muista katsoa tarkkaan, että tupsut tulevat peilikuvana, eli toiselle puolelle samalle korkeudelle. Voit halutessasi lisätä tupsuihin lisää puuhelmiä.

 

 

Lue lisää:

Syksyn 3 yllättävintä sisustustrendiä