Salmiakkia seinälle

Kierrätyskeskuksesta löytyneistä näprätuotteista ja kalkkimaalista saa aikaiseksi näyttävän ja trendikkään seinäkoristeen edullisesti ja pienellä vaivalla. Katso alta Helin ohjeet!

 

Onko salmiakki intohimosi? Saako pelkkä ajatuskin kirpeästä salmiakkikarkista veden herahtamaan kielellesi? Valmista seinälle oma taideteos salmiakinmuotoisista puupaloista.

Kierrätyskeskuksessa käydessäni tongin aina sekalaiset nippelilaarit. Täällä pääkaupunkiseudun kierrätyksissä kaikki askarteluun liittyvät pikkunippelit on nimetty ”näprätuotteiksi”. Niistä sekalaatikoista löytyivät nämäkin vanhan oviverhon salmiakinmuotoiset puupalaset.

 

Maalasin puupalat mustaksi Vintron kalkkimaalilla. Kalkkimaali on siitä kätevää, että mitään pohjatöitä ei tarvita. Voit maalata suoraan käsittelemättömään pintaan tai vanhan maalin päälle. Maalin kuivuttua kiinnitin salmiakkiruudut kiinni toisiinsa ohuella paperinarulla. Koska ruudut ovat olleet ennen oviverho, niissä oli reiät jo valmiina. Lopuksi ruutunauhat kiinnitetään puiseen pikkutankoon ja tanko ripustetaan seinälle.

 

Salmiakkinen seinätekstiili on valmis.

 

– Heli