Pienet taideteokset

Loihdi Helin helpoilla ohjeilla hyvännäköisiä ja moderneja tauluja kotisi kaunistukseksi. 

Nopeat ja helpot tekniikat vetävät minua puoleensa. Pieni graafinen taideteos syntyy kädenkäänteessä. Tarvitset pahvisia maalauspohjia, akryylimaalia, värikästä kuminauhaa, siveltimen ja poran.

 

Suunnittelutyöhön kannattaa käyttää hetki aikaa. Mieti millaisen kuvion tauluusi haluat, etsi kuvioita taiteesta, lehtien sivuilta tai luonnosta. Luonnostele kuvio lyijykynällä maalauspohjaan. Maalaa kuvio akryylimaalein. Kun maali on kuivunut, poraa pahvin yläreunaan kaksi reikää kuminauhaa varten.  Jos et omista poraa, saat pahviin reiät myös naulaamalla paksun naulan pahvin läpi. Pujota kuminauhat reikiin ja tee kuminauhojen päihin solmut.  Moderni sisustustaulusi on valmis.

 

Minullakin oli ensin suunnitelmissa jotain värikkäämpää, mutta yllätys: mustavalkoisuus vei voiton. Mihin sitä seepra raidoistaan pääsisi :). Tämä tekniikka on mainio myös lasten kanssa. Lapset loihtivat usein sitä upeinta taidetta.

–    Heli

 

Pahviset taulupohjat Clas Ohlson, kuminauhat Flying Tiger of Copenhagen, Eero Aarnion Kotivalo kynttilänjalat Plastex, musta maljakko Design Letters/Stockmann, punainen muovikulho Sarvis.