Liinoja leimasinpainolla

Leimasinpaino on helppo kankaanpainotekniikka ja onnistuu helposti kotioloissa. Suurin osa meistä on päässyt testaamaan perunaa leimasimena jo päiväkodissa. Tekniikka on siis tuttu. Pääsin vihdoin verestämään muistoja, kun löysin Fasaani antiikista tämän kauniin kaiverretun puuleimasimen.

Vastaavia olen nähnyt myynnissä myös askartelukaupoissa. Tuumasta toimeen. Tarvikkeet: Leimasin, kankaanpainoväriä (askartelukaupat), pala superlonia, pala muovia ja vanha pyyhe, kangasta tai valmiita pikkuliinoja. Minulla oli valmiina tällaisia pieniä kangasliinoja, mutta vanhat lakanat sopivat tarkoitukseen myös. Kiva lahjavinkki on myös itsepainetut astiapyyhkeet.

Leimasimella painettaessa alla on hyvä olla hiukan pehmeä alusta. Vanha froteepyyhe sopii siihen mainiosti. Pyyhkeen päälle laitoin muovin, myös lakanakangas sopii. Näin olet valmistanut pienen kankaanpainopöydän. Levitin ensin kankaanpainoväriä superlon palalle ja painoin leimasinta väriin ja siitä painettavalle kankaalle.

Testaa ensin kuviota ja painamistekniikkaa harjoituspalalle. Leimasimella voi varioida erilaisia kuvioita.

Anna liinojen kuivua rauhassa. Kiinnitä painoväri silittämällä nurjalta puolelta puuvillan lämpötilalla (150 C) noin minuutin ajan.

Suomen kesään sopii sinivalkoinen kattaus. Nyt kesäjuhlia järjestämään!