Kirppiskierroksia ja kuppirumilukset

Kirppisten ”koluaminen” on hauskaa puuhaa. Varaa hyvin aikaa ja silmäile rauhassa epätoivoiseltakin näyttäviä hyllyjä. Parhaat löydöt tupsahtavat yleensä ihan yllättäen eteen.
Käyn usein Espoon Nihtisillan Kierrätyskeskuksessa tonkimassa. Se on Suomen suurin Kierrätystavaratalo ja nimensä veroinen; tavaraa on todella paljon. Astioita on hyllykaupalla ja hyvä vinkki on myös urheiluvälineet. Kaikenlaisia kauden urheiluvälineitä on myynnissä todella kattavasti.
Astiat ovat joskus aika kalliita, varsinkin ”design-hyllyssä”, mutta hyviä kohtuuhintaisiakin löytöjä on tullut vastaan.
Nihtisillasta ostin nämä vähän rujot keramiikkakulhot, 0,50 €/kpl.

Väri ei ollut minun makuuni, mutta viehätyin kauniiseen muotoon ja päätin kokeilla niiden maalaamista. Kupit ovat käsintehtyjä, siksi muoto ei ole kaikissa ihan symmetrinen vaan viehättävästi hieman kallellaan. Jos kuppeja ei ole tarpeen pestä ja ne tulevat vain koristekäyttöön maalaamiseen sopii hyvin akryylimaali. Akryylimaaleja myyvät askarteluliikkeet. Testailin ensin eri värejä, mutta päädyin kuitenkin lopulta turvalliseen mustavalkoiseen. Valkoista maalia tarvittiin aika monta kerrosta, ennen kuin ruskea pohjaväri peittyi. Anna maalin kuivua kerrosten välillä noin tunnin ajan.

Ne alkuperäiset ruskeat pilkukkaat olisivat kuulemma pian huipputrendikkäät. Teinkö virheen kun maalasin? Mitä tuumit? Kummat sinä ottaisit?