Huolien talossa

Helin näppärillä ohjeilla saat painettua itse kauniin kuosin sisustustyynyyn. 

 

Meillä on ollut paljon haasteita vanhan talon remonttien kanssa. Kun remonttihuolet painavat päälle, on hyvä irrottautua hetkeksi, vaikka terassin sisustamisen parissa. Vanha kattoterassimme on aika kookas, joten sisustettavaa riittää.

Ostin terassin perälle Hayn Hee Lounge tuolit. Ihan niiden helppohoitoisuuden vuoksi. Kestävät ulkona sateessa. Toinen hyvä syy hankkia Hee Lounget oli, että niitä oli aika hyvin tarjolla nettikirppiksillä. Aika moni oli kyllästynyt kai. Niin tai näin, hyvä kestävä tuoli terassikäyttöön. Ja tosi kiva istua. Sohvapöydän virkaa hoitelee Habitatin betonipalli.

 

Nojatuolin tyynyn painoin leimasimella eurolla ostettuun kokin essuun. Tosi hyvälaatuinen jämäkkä puuvillapala osui käteen kirppiksellä. Aivan käyttämätön essu oli juuri sopivankokoinen tyynyyn. Essun nauhoista sai sopivat palat tyynyn toiseen päähän solmittaviin kiinnitysnyöreihin.

 

 

Tein itse leimasimen painokuviota varten. Softislevyyn piirretään haluttu kuvio ja leikataan irti. Pala liimataan puupalikkaan ja leimasin on valmis. Leimasinpainossa on hyvä, että painettavan kankaan alusta on hieman joustava. Käytän alla yleensä pehmeää froteepyyhettä. Jos kotoa ei löydy pyyhettä, jonka raaskit käyttää painoalustana, niin kirppareilta löytyy niitäkin runsaasti.  Levitä kankaanpainoväriä superlon alustaan ja paina leimasinta väriin ensin ja siitä kankaaseen. Tarkista, että väriä on koko leimasimen alueella.  Jos et halua kuvion ympärille puupalikan reunoista tulevia kuvioita, liimaa palikkaan korkeampi kerros softista. Kun softista on vain yksi kerros, reunat väkisinkin kastuvat väriin. Tällä kertaa käytin sitä yhtenä keinona luoda kuviopintaa.

Musta väri on leimasinpainossa aika armoton, koska pienimmätkin virheet erottuvat selvästi. Joku vähän haaleampi väri olisi armollisempi pienille virheille. Mutta käsintehtynä elävä pinta on kuitenkin tarkoitus, eikä tehtaan painokoneen jälki niinkään. Kun väri on kuivunut kunnolla, kiinnitä painoväri silittämällä valmistajan ohjeen mukaan. Suosi kotimaisia painovärejä. Lopuksi ompele liina tyynyn muotoon ja laita sisään sisustyyny.

 

Toivottavasti elokuun lämpimät aamut houkuttavat vielä moniin aamukahveihin terassilla, pienellä tai suurella.

 

-Heli