Zoku-hotellikonseptissa korostuu yhdessäolo ja kodikkuus

Globalisaation myötä ihmisten elämäntyyli on liikkuvampi kuin koskaan aikaisemmin. Rakennuttajat ja suunnittelijat ympäri maailman kehittävät uudenlaisia asumismuotoja, jotka pyrkivät palvelemaan erilaisia kohderyhmiä.

Amsterdamin keskustassa voi asustella ensimmäisessa Zoku-hotellissa, joita on nousemassa lähiaikoina muihinkin kaupunkeihin, esimerkiksi Pariisiin. Arkkitehti Arthur Staalin suunnittelema Zoku-hotelli sijaitsee  Metropool-building nimisessä rakennuksessa, joka toimi aikaisemmin toimistorakennuksena. 

 

Zoku-hotellikonseptin perustajat ovat Zoku and Beyond/Hotels Ahead – Hans Meyer ja Marc Jongerius ja suunnittelija hollantilainen suunnittelutoimisto Concrete. Kyseessä on meets-play-work -asuinkonsepti.

 

Sisääntulo hotelliin tapahtuu rakennuksen pohjakerroksen kautta. Hissillä pääsee ylimmäiseen kuudenteen kerrokseen, jossa upea greenhouse laajentuu hotellin yhteiskäytössä oleviksi tiloiksi.
 

Täällä olohuoneessa voi kirjautua sisään hotelliin, jos et ole tehnyt sitä jo aiemmin vastaavan sovelluksen kautta.

 


Olohuoneen keskeinen elementti on baari, jossa ei ole perinteisellä tavalla etu- eikä takaosaa. Jokainen voi baarissa teettää itselleen kahvin tai laskea hanasta olutta. Tarvittaessa apua saa hotellin henkilökunnalta.

 


Baarin lähettyviltä löytyy runsaasti istumapaikkoja, joihin voi istahtaa joko yksin tai porukan kanssa – riippuen siitä haluatko työskennellä itsekseen rauhassa tai keskustella muiden kanssa.

 


Viihtyisä keittiö ja ruokailutila sijoittuvat rakennuksen keskelle.

 


Sillä aikaa kun ammattikokki valmistaa paikallisista ruoka-aineksista maukasta tuoretta ruokaa voi hänen tekemisiään seurata tammipuisen baaritiskin takana ja rupatella mukavia hänen kanssaan.

 

The Zoku loft-nimiset hotellihuoneet ovat viihtyisiä mikro-asuntoja. Huoneita löytyy erikokoisina: Zoku Loft (24 m2), Zoku Loft XL (30 m2) ja Zoku Loft XXL (46 m2). Kuvassa näkyy Zoku Loft versio.

 

Makuutasolle vieviä rappusia saa tarvittaessa siirtää sisään tai ulos seinästä.

 

Seinään on upotettu myös kätevä säilytystila laatikoiden ja pikkukaappien muodossa.

 

Katon alle jäävän puusermin taakse piiloutuu makuuparvi.

 

Se on kiva pesämäinen paikka.

 

Zoku Loftin kylpyhuone.

 

Eteisestä sisään tultaessa

 


vasemmalle jää pieni keittiö

 

ja oikealle pieni työpöytä.

 

Keittiöstä eteenpäin ikkunan alle jää ruokapöytä neljälle

 

ja sen vieressä on viihtyisä pieni sohvanurkkaus.

 


Concrete suunnittelutoimisto suunnitteli Zoku-konseptia varten sisustuksen, joka koostuu standardimittaisista moduleista. Näin voi vastaavia huoneita luoda kätevästi erilaisten rakennuksien huoneisiin. Zoku-konseptin yksi idea on juuri se, että hotelli luodaan johonkin olemassa olevaan tyhjänä seisovaan rakennukseen (esim. toimistorakennus) eikä sitä rakenneta uudestaan.

www.livezoku.com
suunnittelu: Concrete, www.concreteamsterdam.nl