WeeGee näyttelykeskus – kaikille jotakin

Syntyperäisenä espoolaisena ajattelin antaa menovinkin ja huikata yhdestä lempipaikoistani Espoossa. Tapiolassa sijaitseva näyttelykeskus WeeGee on jo pelkästään arkkitehtoonisesti hieno ja näkemisen arvoinen paikka. Se tarjoaa kaiken ikäisille jotakin.

 

Entisen kirjapainotalon avarista tiloista löytyy EMMA – Espoon modernin taiteen museo, Espoon kaupunginmuseo KAMU, Helinä Rautavaaran museo, Suomen Lelumuseo Hevosenkenkä, sekä Suomen Kellomuseo.

Saman katon alla on viihtyisä SIS. Deli+Cafe, joka on kalustettu silmiä hivelevästi suomalaisilla design klassikoilla. Kahvikupin äärellä pääsee koeistumaan vaikka Ilmari Tapiovaaran vuonna 1946 suunnitteleman upean Domus nojatuolin.

 

Alakerran tiloista löytyy myös Emma shop, kiva pieni museokauppa, jonka valikoimassa on mm. sinne varta vasten Dog Designin suunnittelemia ja Suomessa valmistettuja piensisustus- ja paperituotteita.

 

Kaupan ikkunoiden takaa voi ihmetellä arkkitehti Matti Suurosen suunnittelemaa Futuro – taloa. Vierailemaankin tähän ”avaruustaloon” pääsee toukokuusta elokuuhun.

 

Tällä hetkellä Emmassa, Espoon modernin taiteen museossa on meneillään pop-taidetta ja designia esittelevä näyttely, Pop Art Design. Näyttelyssä on esillä mm. laaja kokoelma designesineitä Vitra Design Museumin kokoelmista.

Suosittelen lämpimästi käymään!

 

Pop Art Design 18.2. – 10.5.2015

Näyttelykeskus WeeGee, Ahertajantie 5, 02100 Espoo

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Joanna Ekberg

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä. Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!

Näytä kaikki