Virastosta paraatipaikalle – uudelleenverhoillut Kilta-tuolit

Kun tämä aiemmin Bukowskis Marketilta huudettu tiikkinen taskalainen ihanuus saapui kotiamme sulosuttamaan, alkoi uusien ruokatuolien etsintä tosissaan. Ei sillä, etteivätkö vanhat vintage Jacobsenimme olisi ollut pöydälle oiva pari, olivathan ne sentään samasta maasta kotoisin ja muotoilukin kohdillaan, mutta koska vietämme mielellään ruuan parissa pitkiä aikoja pöydän ympärillä, halusimme lisää istuinmukavuutta. Tuolien kriteereihin lisättiin siis pehmustettu ja verhoiltu istuinosa sekä käsinojat.

 

Sopivia tuoliehdokkaita ei ollut pilvin pimein tarjolla ja tuolien, jotka täyttivät sekä kriteerimme, että ulkonäölliset toiveemme, hintalappu näytti hurjia lukemia. Yhtenä päivänä käydessäni vintillä, silmiini osui kasa Kilta-tuolin runkoja, jotka olin joskus aiemmin ostanut edullisesti Tori.fistä, mutta sittemmin unohtanut kokonaan. Ja voi pojat, onneksi osui, koska siinä se tuolidilemman ratkaisu nökötti silmieni edessä  ilmeisenä, vaikkakin melko likaisena ja surullisen näköisenä.

 

Tuumasta siis toimeen ja sopivaa verhoilijaa etsimään. Vastaavan tuolin joskus aiemmin itse verhoilleena tiedän, ettei Kilta-tuolin verhoilu siististi ole aivan mutkatonta. Tuolin pulleat ja kaarevat muodot vaativat kankaan asettelua huolella , jotta lopputulos olisi istuva eikä kangas pussita mistään. Kangaskappaleita on yksitoista ja ne täytyy ommella yhteen tietyssä järjestyksessä ennen, kuin verhoilu lopulta niitataan kiinni tuolin runkoon takaselässä olevan tereen alta. Osaava verhoilija löytyi lopulta Turusta vakuuttavien referenssikuvien perusteella ja niin tuolit matkasivat eräänä marraskuun maanantaina pakettiauton perässä Turkuun.

 

Kankaaksi valikoitui mustanpuhuva Camiran villakangas, joka on materiaalina kestävä, mutta sopii myös hienosti Kilta-tuolien aikakauteen. Villan luonnollinen rasva hylkii likaa, jolloin se ei imeydy syvälle kuituun ja satunnaiset tahrat on helppo poistaa raaputtamalla.

 

Tuoleista tuli juuri niin kauniit ja käytönnölliset kuin toivoimmekin ja mikä parasta saimme tuolit käyttöön ja pois vintiltä. Ja  vaikka Suomessa rahasta puhuminen on lähes kiellettyä, kerron verhoilua harkitseville , että hintaa verhoilulle tulee n. 150€+kankaan hinta. Kangasta menee 1,5m/tuoli ja näin ollen meillä kokonaishintaksi muodostui reilut 260€/tuoli.  Mielestäni hinta-laatusuhde on hyvä ja näillä istutaan toivottavasti vielä kymmeniä vuosia. Lisäksi olen iloinen työllistäessäni suomalaisia pienyrittäjiä.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki