Vintage-tuolien maalaamista

Kun paljon tekee ja puhuu, saattaa joskus tulla eteen tilanne, että sinulle tarjotaan sähköpostitse ostettavaksi kaksi vintage Bertoiaa. Ja kun kerran näin onnellisesti pääsi käymään, en tietysti osannut kieltäytyä, vaikkei suunnitelmissa ollutkaan kyseisten tuolien hankinta.

Saapuessaan tuolit olivat melko surullisessa kunnossa. Likaiset, ruosteiset ja olipa joku maalannut ne vielä ruosteen päälle punaisella maalillakin. Myös ruuveja oli hukassa muutama. Kunnostus alkoi tuolien purkamisella ja pesulla. Ajattelin ensin voivani hioa punaisen maalin ja ruosteen pois omin voimin, mutta hyvin pian kävi selväksi, että teräsharjoista kuluisivat piikit loppuun, ennenkuin punainen maali ja ruoste antaisivat periksi.

Kahden teräsharjan loppuun polttamisen jälkeen oli siis aika siirtyä suunnitelma B:hen. Soitto miehelle, surkea tilitys teräsharjojen kohtalosta ja kas, uljas prinssini sai järjestettyä hiekkapuhalluksen tuoleille vielä samaksi päiväksi. Kyllä oli hymyssä pitelemistä, kun tuolit saapuivat vielä samana iltana takaisin kotiin, nyt uudessa, uljaassa ja ruosteettomassa ilmeessään. Kissakin oikein intoutui tuoleja ihastelemaan ja kommentoimaan.

Maalaus olisi tietysti ollut järkevämpää suorittaa pulverimaalauksena ruiskulla, mutta tässä vaiheessa juttua varmaan jo ymmärsitte, ettei nyt ollut aikaa odotella maalauslinjan paikalleen kyhäämistä, vaan tuolit piti saada käyttöön niin pian kuin mahdollista. Eli kaupasta muutama purkki pohjamaalispraytä ja neljä pintamaalia ja sitten suihkimaan. Tuollaisten verkkojen maalaaminen on kyllä moista maalin tuhlaamista, kun enin osa maalista päätyy ihan johonkin muualle kuin itse tuoliin, mutta yhteensä kuuden purkin jälkeen olivat tuolit saaneet pintaansa jonkin asteisen valkoisen maalin. Ihan tyytyväinen en lopputulokseen vielä ole ja aionkin maalata tuoleja vielä lisää, mutta koska maali loppui ja seuraavat kerroksen maalin kuivumisen jälkeen voi tehdä vasta noin viikon jälkeen, palaan maalausharjoituksiin myöhemmin. Mutta ai että, kun niistä tuli ihanat. Vai mitäs tykkäät?

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki