Vinkkejä vintageaarteiden ostoon

Kautta aikojen toivotuimpiin postauksiin ovat lukeutuneet käytettyjen ja vintagekalusteiden ostosta ja niiden löytämisestä kertovat postaukset. Tällä kertaa lähestyn aihetta kollaasimuotoisena kokonaisuutena, johon olen kerännyt käytettyjä aarteita niistä ostopaikoista, joita itse suosin.

Ensimmäisen kuvan ihanuudet löytyvät Bukowskis Online -huutokaupasta, joka on lähes viikoittaisen vierailuni kohde. Läheskään aina en etsi esineitä itselleni tai edes asiakkailleni, vaan seurailen tarjontaa ja hintatasoa oppiakseni esineiden sen hetkisestä markkina-arvosta. Kollaasiin valitsin kokonaisuuden, joka koostuu ikonisesta Kanttarelli-tuolista, Kuutti Lavosen etsauksesta, Lisa Larsonin keramiikasta sekä Louis Poulsenin ja Aallon valaisimista. Kokonaisuus nivoutuu yhteen ison itämaisen maton avulla. Nämä kohteet ovat vielä avoinna, joten lopullisia hintoja ei tavaroille vielä ole saatavilla.

Helsinkiläinen huutokauppatalo Helander on paikka, jonka olemassaolo avautui minulle konkreettisesti vasta jokin aika sitten. Toki olin jokseenkin ”aina” ollut tietoinen Helanderista, mutta jostain syystä löysin tieni heidän nettisivustolleen vasta hetki sitten. Yhtään kauppaa en ole vielä ehtinyt tehdä, mutta sitäkin ahkerammin olen tarjontaa seurannut.

Kollaasiin valikoitui ihanuuksia marraskuun huutokauppaluettelosta; Pentti Lumikankaan työ vuodelta 1972 (vasarahinta 60 €), sama Aallon A335A valaisin kuin edellä, mutta valkoisena (vasarahinta 160 €), Jacobsenin muurahainen (vasarahinta 120 €), ryijy 1800-luvulta (vasarahinta 140 €), 60-luvun kirjahylly (vasarahinta 189 €) sekä Eero Aarnion juttujakkara (vasarahinta 260 €).

On hyvä huomioida, että huudettaessa tavaraa eri huutokauppasivustoilta, tuotteen vasarahinnan päälle on varauduttava maksamaan vielä ainakin huutomaksu sekä ostoprovisio. Mikäli huudettava kohde ei ole Suomessa, tulee kuluja myös kuljetuksista.

Myös Tori.fi kuuluu metsästysalueeseeni ja täälläkin tulee käytyä, jos ei nyt ihan viikoittain, niin usein kuitenkin. Tori.fi:stä voi designasioista perillä oleva, vikkeläsorminen aarteenmetsästäjä tehdä todellisia löytöjä. Kaikkien aikojen paras Tori.fi-löytöni on ollut Carl-Gustaf Hiort af Ornäsin Studio sohva 25 eurolla. Kunnossa oli kyllä hieman sanomista, mutta siitä huolimatta hyvä löytö!

Huuto.net on ensimmäinen paikka, josta aloin käytettyjä kalusteita metsästämään. Nykyään sivustolla tulee käytyä harvemmin, mutta kyllä sieltäkin aikojen saatosta mukaan on tarttunut yhtä sun toista. Kuvassa oleva Artekin pöytä 90B löytyi aikoinaan uudenveroisena, mutta puolella uuden hinnasta juuri Huuto.netistä.

Viimeisimpinä metsästyspaikkoina ovat olleet myös Facebookin erilaiset kirppis- ja huutokauppasivut, mutta niissä menee kyllä usein hermot, kun kaupankäynti on välillä kaikkea muuta kuin sujuvaa. Tosin vastaavasti parhaimmillaan kaupat saattavat hoitua alusta loppuun muutamassa tunnissa.

Metsästysonnea!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki