Vinkkejä pukeutumishuoneeseen

Yhä useampaan uuteen taloon rakennetaan makuuhuoneen yhteyteen oma huone vaatteille ja pukeutumiselle. Ennen tätä tilaa kutsuttiin arkisesti vaatehuoneeksi, mutta sinkkuelämää-sarjan Carrien ja walk-in-closet-huuman jälkeen, tavallinen vaatehuone alkoi tuntumaan vaatimattomalta ja vaatteille alettiinkin valjastamaan yhä isompia neliöitä.

Jo sanana pukeutumishuoneella on ylellinen kaiku, vaikka itse pukutumishuone rakentuukin melko pienin hankinnoin. Kallista asiasta tekevät neliöt, joka meillä ovat hintavia ja siksi kokonaisen huoneen uhraaminen pelkästään pukeutumiselle, kuulostaa luksukselta. Mikäli tilaa on, hyvin suunnitellut vaatesäilytys- ja pukeutumistilat maksavat itsensä kuitenkin takaisin, jos eivät muuten, niin mielenrauhana sekä arjen sujuvana toimivuutena.

Pukeutumishuoneen suunnittelu on melko yksinkertaista. Kokosin muutaman niksin, jonka avulla saat taiottua vanhasta vaatehuoneestasi tai ylimääräisestä makuuhuoneesta, toimivan pukeutumishuoneen.

Aloitetaan säilytysjärjestelmistä. Tutustu eri valmistajien tarjoamiin järjestelmiin ja kokoa ratkaisu juuri niille vaatteille, kengille sekä laukuille, mitä itse omistat. Jos sinulla on paljon kauluspaitoja, mekkoja tai muita henkareilla säilytettäviä vaatteita, varaa tankotilaa tarpeeksi. Sen sijaan alusvaatteet, sukat, t-paidat ja farkut voidaan hyvin säilyttää hyllyjen sijasta lipastojen laatikoissa. Neuleet kannattaa viikata avohyllyille ilmavasti. Kengät säilyvät pölyttöminä omissa laatikoissaan ja laukut kankaisissa pölypusseissa. Kauniimmat ja useimmin käytetyt voidaan jättää myös esille.

Ulosvedettävät avolaatikot toimivat hyvin asusteiden ja korujen säilyttämisessä ja erilaisten laatikonjakajien kanssa niissä voidaan säilyttää myös kosmetiikkaa. Huivit ja vyöt ovat kätevästi käytettävissä seinään kiinnitettäviltä tangoilta. Isosta kokovartalopeilistä näkee tarkastaa asun ennen ulos lähtöä, mutta se myös avartaa pientä tilaa ja kertaa ikkunasta tulevan luonnonvalon.

Seinäkoukuissa roikkuvat kauniit paperipussit toimivat somisteena, mutta tarvittaessa niissä voidaan säilyttää myös tavaraa. Mallinuken päälle voi pukea esille lempimekkonsa tai nukkea voi hyödyntää suunniteltaessa asukokonaisuutta. Huoneen viimeistelevät kauniit korurasiat sekä kosmetiikkapurkit ja parfyymipullot.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki