Tukholman messut: vihreää

Yksi tämän vuoden Tukholman messujen näkyvimmistä trendeistä oli vihreän värin uusi tuleminen. Useilla messuosastoilla näkyi vihreää sen eri sävyissä, joko hempeän vaaleana tai tummempana lähes metsänvihreänä. Alla muutamia makupaloja vihreän värin vallankumouksesta, näistä voi helposti poimia vinkkejä myös oman kodin sisustukseen.


Avohyllyjä näkyi huomattavan paljon messuilla. Tässä tummanvihreä kangaspäällysteinen versio. Protomallin suunnittelija on Olivia Öberg.
 


Gubin osastolla yksi seinistä oli maalattu murretulla vaaleanvihreällä. Rauhallinen sävy toimii kauniina taustana usealle muulle värille. Viherkasveja näkyi myös paljon messuosastoilla. Vihreää piristystä kotiin saa myös kasvin muodossa.
 


Mustarunkoinen tuoli oli verhoiltu raikkaasti vihreä-valkoisella kankaalla. Pyöreän ruokailupöydän tummanvihreä kiiltävä kansi kiinnitti katseen.
 


Oliivinvihreä sohvan muoto ja väri olivat mainio yhdistelmä. Mummolahenkinen kenties, mutta samalla hyvin trendikäs.
 


Hauska sivupöytä viehätti rohkealla värillä. Toimii myös tilanjakajana ja väriläiskänä.
 


Hyvin hennon vihertävä moderni sohva ei hypi silmille ja saa lisäpotkua värikkäistä tyynyistä. Tekstiileillä on helppo muokata kokonaisilmettä.
 


Vihreäksi petsattu vaneriseinä on nuorekas ja huomiotaherättävä elementti. Ranskalaisen Petite Frituren lasiset naulakot toimivat myös seinäkoruina.
 


Ferm Livingin osastolla seinä ja hylly olivat saaneet vaaleanvihreän seinävärin ylleen. Tyynyissä löytyi samaa vihreää kuten myös oliivinvihreää ja tummempaa metsänvihreää.
 


Lipaston tai seinälle kiinnitettävän kaapiston voi maalata samalla sävyllä kuin seinähyllyn. Näin tason päällä olevat taulut ja asetelmat saavat kaiken huomion.
 


Ferm Livingin astiat olivat myös vihertyneet. Kaunis ja selkeä muoto yhdistettynä murrettuun sävyyn tekee astiastosta ajattoman.
 


Vaaleanvihreä verhoilu yhdessä vaalean puun kanssa on miellyttävä ja yhdistelmä. Pinnatuoli säväyttää tummanvihreällä maalipinnalla.
 

Vihreää pidetään mm. kasvun värinä joten näin kevättä ja kesää odotellessa se on hyvinkin ajankohtainen.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki