Vihreää alkuvuotta!

Tämän vuoden aikana meille on muuttanut enemmän viherkasveja, kuin edellisten kahdenkymmenen vuoden aikana yhteensä. Vaikka luulin olevani varsin surkea kasvienhoitaja, jotain olen ilmeisesti osannut tehdä oikein, koska lähes kaikki ostamani kasvit sinnittelevät vielä hengissä. Vaikeimmaksi pelkäämäni oliivipuukin ilostuttaa vielä olemassa olollaan, vaikka en sille aivan ideaalisia talvehtimisoloja pystykään tarjoamaan. Muita viileämpänä pidettävän vierashuoneen 15 asteen lämpötila ja suuren ikkunan aikaansaama valoisuus, on kuitenkin näemmä ainakin kutakuinkin onnistunut valinta. Lehtiä oliivipuu on toki pudottanut melkoisesti kesäasustaan, mutta ihan rangaksi se ei ole mennyt ja uusia lehtiäkin pukkaa pudonneiden tilalle.

 

Lyyraviikuna ja viimeisimpänä hankintanta kotiin tullut huonekuusi, oleilevat kirjastohuoneessa. Onneksi olen nainen ja naisella on oikeus muuttaa mieltään, koska muistan pari vuotta sitten ajatelleeni, että lyyraviikuna on ehkä rumin viherkasvi maan päällä. Siitä tuli mieleeni aina pystykasvuinen raparperi. Nyt tuo raparperi on asustellut meillä jo kuitenkin puolisen vuotta ja hyvältä näyttää. Huonekuusi riisuttiin heti tapaninpäivänä muista koristeista, mutta paperipussin tilalle täytyy hankkia vielä uusi ruukku.

 

Kun sanoin kaikkien kasvihankintojeni olevan elossa täytyy myöntää, että tästä en ole ihan varma. Corokokia eli kummituspuu on valmiiksi niin kuolleennäköinen, että voin vain koittaa arvailla sen vireystilaa. Runsasta valoa ja tasaista kosteutta olen sille koittanut tarjota, mutta lehtiä varisee silti päivittäin melkoisesti. Jäljellä olevien ulkonäöstä on vaikea päätellä mitään. Jos kasvi kuitenkin on hengissä ja kaikki menee hyvin, olisi keväällä luvassa kymmenien pikkuisten, keltaisten kukkien meri. Sitä odotellessa!

 

Tämä yksinäinen lehti ei nyt varsinaisesti täytä viherkasvi-sanan kriteereitä, mutta oli jotenkin niin graafisen kuvauksellinen mustassa maljakossa, että pääsi mukaan kuviin. Lehden seurana aiemmin ollut leikkoamaryllis sen sijaan päätti sanoa sopimuksensa irti jo pari päivää oston jälkeen. Keskityn siis jatkossa ehkä leikkokukkien sijaan pelkkiin lehtiin.

 

Vihertävää alkuvuotta kaikille!

 

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki