Viherkasvivillitys jatkuu – Green Home Book

Ostin eilen uuden kirjan – ja voi pojat, minkälaisen kirjan! Stailisti Susanna Vento ja valokuvaaja Riikka Kantinkoski ovat toteuttaneet uudenlaisen viherkasveihin ja vihersisustamiseen keskittyvän Green Home Book-kirjan, josta löytyvät paitsi yleisimpien viherkasvien hoito-ohjeet, myös upeita, inspiroivia kuvia kasvien kodeista.

 

 

Viherkasvit ovat nyt trendikäs osa sisustusta ja moni ostaakin niitä kotiinsa tietämättä sen tarkemmin, millaista hoitoa kasvi vaatii – minä myös. Nyt ovat täsmälliset ja nopealukuiset ohjeet koottuna yksiin kansiin ja lopputuloksena on upea opas, joka auttaa paitsi aloittelevia viherpeukaloita, myös heitä, jotka rakastavat selata hurmaavien kotien kuvia. Upeasti kuvitettu ja todella raikas uudenlainen viherkasvikirja toimii myös inspiraationlähteenä viherkasveilla sisustamiseen ja sen innoittamana minäkin yhdistelin kotimme viherkasveja ihan uudella tavalla. Alla on ottamiani kuvia meidän viherkasveista.

 

 

Kirjan tekijä Susanna Vento kertoo kirjan syntyneen ajatuksesta tehdä tyylikäs ja helppolukuinen viherkasvikirja – klassikkoteos, johon ajanhammas ei purisi. Kasvithan ovat kasveja vuodesta toiseen, jotkut pinnalla nyt, toiset taas muutaman vuoden päästä. Mutta hoito-ohjeet ovat aina samat.

"Kiertelin kirpputoreja ja divareita, ja haalin kaikki mahdolliset viherkasvikirjat mitä löysin. Moni teos on kannesta kanteen täyttä asiaa, ehkä osa jopa liian pitkälle vietyä nykypäivän nopealukuisille. Ja ulkoasut huusivat kukkivaa 80-lukua.

– Meiltä puuttuu kaunis viherkasvikirja, sellainen, josta hoito-ohjeen löytää helposti ja viherkasveilla sisustetut kodit eivät näytä kasvivalojen punertavilta viidakoilta!

Nyt meillä on sellainen. Meillä ja muilla, sillä kirja on kauniisti kaksikielinen suomi-eng.”

 

 

Mainio lahjaidea!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki