Vierashuoneen päivitystä

Vierashuoneemme tunnelma muuttui kertaheitolla astetta tunnelmallisemmaksi, kun maalasin yhden huoneen seinistä tummansiniseksi. Sininen oli Suomessa 90-luvulla yksi käytetyimmistä sisustusväreistä ja johtuen varmasti sen silloisesta runsaasta esiintymisestä, on se loistanut poissaolollaan koko 2000-luvun. Nyt sininen palaa takaisin kaikissa sävyissään ja etenkin sen tummat sävyt innoittavat itseänikin. Hyvä paikka uudelle tummalle värikokeilulle oli valoisa vierashuoneemme, jossa kiiltävällä valkoisella maalattu lankkulattia luo mielenkiintoisen kontrastin täysin matan seinämaalin parina.

 

Maalauksen yhteydessä tein muutamia uudelleen järjestelyjä myös kalustuksen suhteen, vaikka yhtä seinävalaisinta lukuun ottamatta, en uusia kalusteita huoneeseen ostanutkaan. Sängynpääty on vanha, itse vanerilevyn päälle verhoiltu napitettu pääty ja toisena yöpöytänä on salista siirretty Hayn Tray pöytä. Koska kyllästyin aikoinani kyseisen pöydän pölyä keräävään tarjotinkanteen, on tarjottimen sisään laitettu sahattu levy ja sen pintaan marmorikontaktia. Seinävalaisimen marmorijalka sopiikin hyvin yhteen marmorikannen kanssa.

 

Sängyn toiselle puolelle valaisimeksi laitoin työmaaroikan roikkumaan katosta. Roikan metallikehikon spray-maalasin kullanväriseksi ja näin ollen se toimii hyvänä parina toisen puolen messinkirunkoiselle valaisimelle. Tammikehyksisen taulun kuva-aihe niin ikään puhuu samaa kieltä. Unisiepparin olen tehnyt itse Etelä-Afrikan lomalta kerätyistä sulista ja höyhenistä ja nyt sieppari sieppailee pahoja unia pois vierailtamme.

 

Yöpöytien virkaa tällä puolella toimittavat kaksi kuivattua puupölkkyä, joiden pinnat olen hionut sileiksi ja toisen myös maalannut. Viherkasvikin mahtuu nauttimaan lattialla ison ikkunan suomasta valosta, kun huone ei ole aina aktiivisessa käytössä. Tervetuloa vieraat!

 

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki