Vapaapäivän raivauspuuska

”Äiti on järjestelijä”, Niila toteaa yllättäen. Kyllä, se on totta. Iloitsen järjestelystä. Jos yleensä puuhailen itsekseni ja salakavalasti vaihtelen tavaroiden säilytyspaikkoja, niin tänään voisimme tehdä sen yhdessä, ehdotan Niilalle.

Rauhassa ja ajan kanssa asiat usein kirkastuu.

Autoleikit,  junaradat, piirustukset, lääkärinvälineet, palapelit ja mitä vielä valtaavat lattiapinta-alaa. Lelut on niin otollisesti levitetty ympäri kotia, että meidän on helppo järjestää kaikki ja karsia tarpeettomat kierrätykseen yhdessä. Pienissä puuskissa raivaus tuntuu hyvältä ja puhdistavalta ajatukselta. Joulu toi tullessaan joitakin uusia leluja, joten siinäkin mielessä on hyvä tarkistaa mistä voisi jo luopua.

Niilan huoneessa kalustus on niukka; sänky, lipasto, kangaspuiden penkki, työpöytä ja pieni yöpöytä. Lisäksi huoneessa on iso kahdeksikon muotoinen valo ja seinään nojaava vaatenaulakko.

Aloitetaan vaikka kääntämällä sänky, siirretään yöpöytä nurkkaan. Otetaan hieno Mikkelin kirpputorilta ostettu matkalaukku paremmin esille ja laitetaan kaikki satukirjat laukkuun. Suosikkilelut on parempi säilyttää helposti esillä.

Hiljalleen vaihe vaiheelta uusi järjestys ja tarpeelliset tavarat löytävät paikkansa.

 

 

Kaikki lelut on saatavilla; puolikorkealla. Niiden säilytys on ratkaistu kodin tyylin mukaisesti kevyesti. Erilaiset matkalaukut, punotut korit, pärekorit, muovinen työkalulaatikko, pienet puiset lokerikot ja isot korvalliset robotti-kassit kätkevät sisäänsä kaiken tarpeellisen. Lattialla on tilaa leikkiä.

Niila on tosi reipas apulainen ja iloitsee uudesta huoneestaan. Jäämme vielä pohtimaan miten sommittelemme punaiset leikkikellot sängyn yläpuolelle.

 

 

Lupaan jo Niilalle, että pian järjestellään minun työpiste ja hoidetaan tarpeettomat tavarat kierrätykseen. Ajatuksesta tulee hyvä olo.