Vanhat teepurkit yrttiruukkuina

Vanhoille peltisille teepurkeille voi keksiä uusia käyttötarkoituksia. Niissä voi säilyttää ompelutarvikkeita, kyniä, maustepusseja tai kokeilla kasvattaa yrttejä.

 

Porvoon vanhasta kaupungista ostetut teepurkit ovat muutaman vuoden ajan pyörineet keittiön kaapin perällä. Taisin alunperin ostaa ne kauniin ulkonäön ja värien vuoksi mutta oli itse teekin oikein hyvää. Purkkien tyhjennettyä en ole raaskinut heittää niitä pois mutta en ole keksinyt niille mitään käyttökään. Kunnes yksi päivä tuskailin keittiössä minne laittaisin ostamani yrtit, jotka perinteisesti ovat lojuneet keittön tasolla nojaillen seinään tai oliiviöljypulloon rumassa pienessä mustassa muovipurkissaan.

 

 

Puinen kynttiläalusta siirtyi keittiön ikkunalaudalle ja siihen mahtui juuri sopivasti kolme teepurkkia, joista yhteen sujahti basilika ja toiseen korianteri. En ole erityisen tunnettu viherpeukalon taidoistani joten nyt jännityksellä odottelen miten yrttien käy uusissa ruukuissaan. Huomaan käyttäväni yrttejä enemmän ruoanlaitossa, kun mausteet ovat paremmin näkösällä ja helpommin käytettävissä.

 

 

Lisäksi yrttiruukut ovat kaunis väripilkku keittiön ikkunalaudalla ja korvaavat perinteiset viherkasvit. Kun vain muistaisin aina välillä niitä kastella.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki