Vanhasta viinilaatikosta yöpöytä

Maalattu ja seinään kiinnitetty, vanha viinilaatikko sai uuden toimen yöpöytänä.

 

Makuuhuoneemme muutettua taannoin vanhan pukeutumishuoneen paikalle, emme tehneet huoneelle muuta päivitystä kuin kannoimme tavarat sinne sisään.  Kun joulun tienoille sattui muutama ylimääräinen vapaapäivä, en tietysti malttanut käyttää niitä vain makoiluun, vaan tartuin telaan ja maalasin viimein huoneen seinät astetta vaaleammaksi. Samalla ratkaisin yöpöytäongelman, joka oli jo alkanut aavistuksen ärsyttämäänkin.

 

Pienehköön huoneeseen ei mahtunut aiemmin yöpöytinä toimineet Muuramen isot kolmos-laatikostot ja laskutasona olikin toiminut tilapäisesti milloin mikäkin tuoli tai taso. Kun silmiini osui blogikollegan joululahjaksi saamien Lundia System laatikoiden kuva, syttyi lamppu päässäni.  Maalaamalla vanhan, puisen viinilaatikon ja kiinnittämällä sen seinään, saisin kevyen, mutta käytännöllisen yöpöydän itselleni.

 

Tuumasta toimeen. Maalin sävyksi valikoitui sama sävy kuin seinällekin ja näin ollen lopputulos on kivan vähäeleinen ja yhtenäinen. Mies porasi laatikkoon vielä reikäporalla kahden euron kolikon kokoisen reiän, joka helpottaa liukukannen avaamista.

 

Laatikon koko on täydellinen. Sen sisään mahtuu juuri ja juuri sisustuslehtipino, käsirasva sekä muuta pientä tarpeellista ja päälle sain laitettua pöytävalaisimen ja tilaa jää vielä vaihtuville somisteillekin. Kuviin stailasin pari kirppikseltä löytynyttä messinkikynttilänjalkaa, kun ne näyttivät niin kivalta. Eihän niitä tuossa nyt oikeasti poltella uskalla, mutta ihanasti messinki sopii sävyihin.

 

Aiemmasta vaaleammaksi ja ruskeammaksi muuttunut seinän sävykin näyttää silmiini nyt kovin raikkaalta ja sen innoittamana petasin sänkyyn myös vaaleammat petivaatteet. Nyt kelpaa odotella valon määrän lisääntymistä.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki