Vanhan Porvoon Postres

Edessäni kaupataan jäätelöä; ”Gelato, gelato, Ice-cream!” Mielikuvituksessani olen ulkomailla Vanhassa Porvoossa. Jäätelö ei kuitenkaan ole italialaista, kuten eräs rouva arvelee. Se on taivaallisen herkullista, käsintehtyä ja taatusti porvoolaista. Suosikkimakuni on Porvoon Laku. Kokkimestari Samuli Wirgentius on jäätelön mittainen mies.

 

Loistavan jäätelön lisäksi Cafe Postres tarjoilee rentoja kahvilaelämyksiä, tähtitason jälkiruokia, leivonnaisia ja silloin tällöin aamiaista arvokkaassa ympäristössä keskellä Vanhaa Porvoota. Iloitsen luonnonmukaisista raaka-aineista ja aidosta käsityömäisestä tekemisestä keittiössä.

Kello on vasta vähän ja kahvilassa on juuri nyt hiljaista. Sisääntulossa syntyy onnistunut tunne, kuin astuisin jonkun kotiin. Nautiskelen hetkessä, kunnes ystävällinen palvelu kutsuu minut sisään. Unohdan olenko tarjoilija vai asiakas, koska olemme jo samaa perhettä, vähän niin kuin Italiassa.

 

 

Artesaanikahvilan sisustuksessa ei ole Italiaa. Tuollaiset mustat kierreportaat sisääntulossa saattaisi löytää Roomasta, mutta kahvilan kokonaisuus on ennemmin tanskalaisen tyylikäs.

 

 

Kahvilan kaksi tilaa ovat eri tasoissa ja perällä on avoin tupakeittiö. Musta, valkoinen, puu, konjakki ja trendikäs kupari maalaavat sisustusta läpi linjan. Selkeälinjaiset kalusteet toimivat lautalattian kanssa ja antavat tilaa vanhalle 1700-luvun miljöölle.

Viherkasvit, yrtit ja kynttilät pehmentävät tunnelmaa. Sisustuksessa on jätetty tilaa asiakkaille, kohtaamisille ja kaiken maailman puheensorinalle.

 

 

Cafe Postresin kylkeen hiljattain avattu ruokapuoli, Meat District ei ole vielä auki. Harmittaa, mutta lopulta onkin aika jännittävää, että en saa nauttia kaikkia herkkuja yhdellä kerralla. Toivottavasti pääsen pian selvittämään millaiset maut ja sisustus Meat Districtillä kohtaa.

 

www.cafepostres.fi

www.meatdistrict.fi