Uutta ilmettä kylpyhuoneeseen

Biltema on lähes jokaiselle suomalaiselle tuttu. Jos ei muuten, niin hiirenkorvilla olevista katalogeista, joita miehet lukevat suurella hartaudella. Itsekin olen asioinut kyseisessä firmassa useita kertoja sillä sieltä on haettu remonttivälineitä, muuttolaatikoita ja purjeveneeseen tarvikkeita. Silti yllättyin, että heidän valikoimastaan löytyi myös kodin sisustamiseen hyviä ja monikäyttöisiä tuotteita.

Alla on ideoita kylpyhuoneeseen kolmella eri teemalla; lasten kylpyhuoneessa läträtään ja leikitään, oma hemmotteluhetki vaahtokylvyssä voi olla kirjan lukemista tai vaan rentoutumista ja lopuksi esitellään erilaisia arjen käyttöesineitä.

Lasten kylpyhuone

Lapset rakastavat kylpyjä ja siellä viihdytään pitkään. Jotta kylpyhetki olisi myös turvallinen, niin kylpymatto on aivan ehdoton jottei pienet vesipedot liukastu ammeessa. Tämä keltaisin kylpyankoin kuvioitu liukueste saa hymyn huulille ja piristää kylpyhuoneen ilmeen välittömästi.

Kylpyammehyllylle voi koota pesusienen lisäksi lempilelut, joita uitetaan ahkerasti vaahtokylvyssä. Hylly on kätevästi säädettävä joten se käy erikokoisiin ammeisiin. Muotoilu on yksinkertainen ja samalla kaunis.

Itse olen ollut arka poraamaan koukkuja kylpyhuoneen kaakeliseinään, mutta ongelmahan on ratkaistu koukuilla, jotka kiinnittyvät imukupeilla seinäkaakeleihin. Sinne vaan kaikki pyyhkeet ja kylpytakit roikkumaan riviin. Myös imukupeilla kiinnittyvä hylly on oiva ratkaisu kylpyhuoneessa. Sinne mahtuvat saippuat, vaahtokylpypurkit ja loput kylpyankat odottamaan omaa vuoroaan.

Kierrätetyistä autonrenkaista valmistettu kori on monikäyttöinen. Se voisi toimia lelukorina lastenhuoneessa, siinä voisi säilyttää takkapuita ja terassin oven vierellä siinä voisi säilyttää ulkokenkiä. Kylpyhuoneessa se voisi olla myös pyykkikorina, mutta tällä kertaa siinä säilytetään kylpyleluja, joita riittää. Ekologinen kumikori ei myöskään hätkähdä ammeen suunnasta tulevia satunnaisia vesikuuroja kesken leikkien.

Oma kylpyhetki

Omat kylpyhetket ovat harvinaisia mutta sitäkin ihanampia, kun hemmottelutuokion saa itselleen järjestettyä. Tilanne vaatii runsaasti kylpyvaahtoa, hiljaisuutta, kasvonaamion, hyvän kirjan ja kynttilänvaloa. Kylpyammehylly toimii kirjan telineenä ja joskus sille voi myös laskea lasin juomaa. Voisihan siihen laittaa myös tuikkuja pienissä lasikupeissa tai pienen kukan maljakkoon… Ensi kerralla sitten.

Pienessä kylppärissä säilytystilan ollessa vähissä loput pyyhkeet säilyvät kumisessa korissa ammeen vierellä.

Ihastuin tähän betoniseen kynttilänjalkaan. Se on massiivinen ja kaunis muodoiltaan. Korkeutta on sen verran, että tämän voi laittaa lattialle. Samaa mallia löytyy myös hieman matalampana ja ne toimivat yhdessä tai yksin erinomaisesti kylpyhuoneen lisäksi esimerkiksi ruokapöydällä, sohvapöydällä, ikkunalaudalla ja lipaston päällä. Ja terassilla. Kaunis piensisustuselementti.

Arjen kaunistajat kylpyhuoneessa

Pesualtaan reunalle löytyi täytettävä saippuapumppupullo, joka tuo mieleen meren rannalta sametinpehmeäksi hioutuneen kiven. Pullossa on yksinkertainen muotoilu ja se on ajaton käyttöesine kylpyhuoneessa.

Suurentava kaksipuolinen peili on välttämättömyys, jota ilman nainen – tai miksi ei mieskin –  ei tule toimeen. Miten olenkaan tullut toimeen ilman tätä aiemmin. Peili tuottaa kovasti iloa myös lapsille varsinkin kun peilistä kääntää suurentavan puolen esille.

Veikeä hammasharjateline kiinnittyy seinään imukupeilla ja sen paikkaa voi tarpeen mukaan helposti vaihtaa. Hammasharjat laitettiin värisuoraan ja siitä ne löytyvät aina aamuisin ja iltaisin hammaspeikkojahtiin.

Suosikkikäsirasvani ei ole kauneimmassa mahdollisessa pakkauksessa joten se päätyi tähän valkoiseen pumppupulloon. Tämä sopii hyvin kylpyhuoneen sisustukseen ja siitä käsivoide on muutenkin helpompi annostella.

Aiemmin esitelty kumikori toimii myös pyykkikorina. Tässä pyykit matkaavat kätevästi alakerran pesutupaan.

 

Miten sinä piristäisit kylpyhuonettasi? Katso lisää helppoja ideoita kylpyhuoneen sisustukseen!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki