Uudenkaupungin Vanhat Talot -tapahtuma avaa ovet koteihin

Ensi viikonloppuna 2.-3.9 avautuvat taas Uudenkaupungin vanhojen talojen ovet ja kaikki vanhoista taloista, niiden peruskorjauksista, sisustuksista tai vaikka ostamisesta kiinnostuneet pääsevät kurkistelemaan Uudenkaupungin hieman erilaisia, pittoreskeja ”asuntomessukohteita”.

 

Vanhoista taloista puhuttaessa kerrotaan aina niiden omanlaisesta tunnelmasta, natisevista lautalattioista ja hellyttävistä vinoista seinistä. Tämä kaikki on totta ja parhaimmillaan kertakaikkisen ihanaa, mutta ei elämä vanhassa talossakaan tietysti aina pelkkää romanttista kynttilänvalossa tunnelmointia ole. Vetoisat ikkunat ja nurkat tai joka talvinen puulämmitysshow saattavat katkaista vahvemmaltakin kamelilta aika ajoin selän ja yhteistuumin tammikuisena maanantai-iltana pidetään pirtin pöydän ääressä perhepalaveri, jossa päätetään hankkia ihan uusi talo. Talo, jossa ei tarvitse nukkua villasukat jalassa tai tapetoida seiniä vatupassin sijaan metrimitta apuna.

 

Viimeistään kuitenkin touko-kesäkuussa omenapuiden kukkiessa ja puulämmityksen hetkeksi tauotessa, haudataan vähin äänin uuden talon hankintahaaveet ja pidetään naapureiden kanssa puutarhabileet, jossa toisiamme selkään taputellen kehutaan kilpaa niitä vinoja ja vetoisia talojamme. Isoon ääneen vannotaan vanhassa talossa asumisen ihanuutta ja ihmetellään, miten joku joskus kuulemma muutti ihan uuteen taloon!!

 

Jokin kumma viehätys näissä vanhoissa taloissa siis piilee ja useimmat tähän outoon tautiin sairastuneet eivät toivu siitä koskaan kokonaan. Jos sinusta tuntuu, ettet pelkää tartuntaa tai jopa salaa toivot sitä, olet tervetullut ensi viikonloppuna Uuteenkaupunkiin tutustumaan meidän koteihimme. Odotamme sinua täällä ja otamme lämpimästi vastaan, lupaamme unohtaa kertoa kaikki talojen huonot puolet ja romantisoida armottomasti kaikki natinat ja nurkista käyvät tuulenvireet. Ota siis villasukat kassiisi ja tule meille kylään – täällä odotellaan jo!

 

Ugin vanhat talot 

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki