Uudenkaupungin Vanhat Talot -Puutaloelämää

Patinoituneita lattialautoja, vetoisia kamareita, kupruisia pinkopahveja ja lukuisia ihastuttavia perimätarinoita Uudenkaupungin vaiherikkaan historian varrelta. Tätä kaikkea, ja paljon muuta tarjoilee uusi, huhtikuun 12. päivä julkaistava Uudenkaupungin Vanhat Talot – kirja.

 


Paljon olen elämässäni asioita tehnyt, mutta nyt olen saanut aikaiseksi jotain, mitä en ihan heti olisi itsekään uskonut. Olen nimittäin kuvannut kirjan ja vieläpä sellaisen, joka on kaikella muotoa itselleni erittäin tärkeä. Kirjan, jonka sisältö on oman identiteettini ja minäkuvani perusta – teoksen Uudenkaupungin vanhoista taloista. Yhteistyössä freelance-toimittaja ja sisällöntuottaja Päivi Sappisen kanssa olemme koonneet yksien kansien väliin palan Uudenkaupungin historiaa. 

 

Kun kirjan kustantaja ja idean äiti, Uudenkaupungin Vanhat Talot-yhdistys, yli vuosi sitten pyysi minua mukaan kirjaprojektiin kuvaamaan kohteet, olin otettu ja heti valmis! Valmis ja innoissani, mutta myös selvästi onnellisen tietämätön työn laajuudesta ja sen kokonaisvaltaisuudesta. Mutta hyvä niin, koska nyt toistatuhatta kuvaa myöhemmin kirja on vihdoin luovutettu käsistä eteenpäin painoon ja olo on onnellisen huojentunut.

 


Uudenkaupungin Vanhat Talot -kirja sukeltaa yli kahdenkymmenen vanhan ja kiehtovan uusikaupunkilaisen kodin uumeniin. Kirjassa tunnelmoidaan natisevia nurkkia kaupungin ruutukaava-alueen historiallisissa puutaloissa, vieraillaan kesäkodeissa ja kuullaan lumoavia tarinoita taloista vuosikymmenten ja jopa -satojen varrelta. 

 

Yhteistä kirjan taloille on se, että ne ovat seisseet Uudenkaupungin katukuvassa jo pitkään, useimmat satoja vuosia. Jokainen tupa on omannäköisensä, persoonallinen ja viehättävä omalla tavallaan ja kukin torppa kätkee sisäänsä oman, yksilöllisen historiansa, joka näkyy kodeissa vielä tänäkin päivänä. Hurmaavien tarinoiden lisäksi kirjassa nähdään runsaasti kauniita kuvia ja sen pariin voi palata tunnelmoimaan kerta toisensa jälkeen. 

Tervetuloa siis nauttimaan Uudenkaupungin ainutlaatuisten vanhojen talojen tunnelmasta!

 

Halutessasi kirjaa voi tilalta kustantajalta Uudenkaupungin Vanhat Talot ry: info@uginvanhattalot.fi

Kirjan kuvat Tuija Talvitie, teksti Päivi Sappinen ja taitto Anne-Mari Sironen. 
 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki