Upea Vitra Haus Sveitsissä

Ilse Crawford on tällä hetkellä yksi maailman tunnetuimpia ja työllistetyimpiä sisustussuunnittelijoita pyörittäen Lontoossa Studioilse-nimistä toimistoa. Toimiston ydinliiketoimintaa on julkisten tilojen suunnitteleminen, mutta portfoliosta löytyy myös yksityiskoteja. Monet tunnetut huonekaluvalmistajat, ravintolat ja hotellit ovat pyytäneet Crawfordin suunnittelemaan itselleen tuotteita tai tiloja, muun muassa suomalaisillekin tutut Ikea ja Vitra.

Studioilse suunnitteli Vitran päämajan showroomin, joka esittelee kuvitteellisen pariskunnan Harrin ja Astridin kotia. Harri on kotoisin Suomesta ja Astrid Saksasta, joten kyseisestä kodista löytyy kiva sekoitus Artekin ja Vitran huonekaluja. Sisustuksessa on selvästi tunnistettavissa myös Crawfordin viehättävä käsiala. Miten se syntyy selvenee toivottavasti ainakin osittain seuraavista kuvista.

 

 

Ilse Crawfordin mukaan on hänen suunnittelemiensa tilojen lähtökohtana aina ihminen – miten hän viihtyy tilassa tunteakseen olonsa mahdollisimman kotoisaksi.

 

Muhkea vihreä sohva edustaa Jasper Morrissonin Vitralle suunnittelemaa Place-sohvaa, joka on saanut seurakseen taljat ja erilaisia koristetyynyjä.

 

Aallon suunnittelema Artekin tarjoiluvaunu sopii mainiosti säilyttämään ja kuljettamaan taidetarvikkeita. Seinän vieressä näkyvat maalaustelineet luovat tilaan rennon studiomaisen tunnelman.

 

Crawford käyttää suunnittelemissaan tiloissa paljon uusiokäytössä olevia sekä vintage huonekaluja. Hänen tekemänsä tilat näyttävät rennoilta, kodikkailta eivätkä liian siisteiltä muistuttaen työhuoneita, jossa kiva tehtävä on jäänyt hetkeksi kesken. Korkkilevyseinä toimii hauskana muisti- ja ilmoitustauluna.

 

Diskopallo sointuu hyvin yhteen flyygelin kanssa, kuten myös perinteinen kelim-matto modernien huonekalujen kanssa.

 

Crawford käyttää suunnittelemissaan tiloissa paljon erilaisia tekstiilejä – taljoja, torkkupeitteitä, sohvatyynyjä ja mattoja. Niiden valinta vaikuttaa sattumanvaraiselta, mutta saa aikaan rennon ja kodikkaan tunnelman.

 

Peili on kiva sisustuselementti, jota voi hyvin käyttää myös olohuoneessa. Se laajentaa tilaa optisesti.

 

Seinän värin modernissa tilassa ei välttämättä tarvitse olla valkoinen. Tummansininen seinä luo kiiltävän mustan pianon ja vihreän sohvan kanssa miellyttävän rauhallisen yhdistelmän.

 

Pitkät ruokapöydät kodin keskipisteenä ovat Ilse Crawfordin tavaramerkki. Pöydän ympärillä olevissa tuoleissa yhdistyvät leikkisästi jakkarat ja penkit selkänojallisten istuimien kanssa. Artekin valaisimien kuparin hehku nousee tumman seinän taustalla kauniisti esiin.