Upea loft-asunto Tallinnassa vanhassa sikaritehtaassa

Viron suurimman sisustusportaalin mukaan on loft-tyyppinen asunto virolaisten unelmakoti. Tällä varmaankin tarkoitetaan niitä ihmisiä, jotka vasta suunnittelevat asunnon hankintaa ja ovat esittäneet toiveensa unelmiensa kodista kiinteistövälittäjälle.

Tyylikkäitä lofteja on Tallinnassa myös saatavilla – hyvä esimerkki korkeatasoisesti viimeistellystä ja suunnitellusta loftista on asunto entisessä sikaritehtaassa, joka sijaitsee lähellä vanhaakaupunkia. Kyseisen asunnon sisustusarkkitehdit ovat Galina Burnakova ja Gert Sarv.

 

Vanha sikaritehdas, joka on nyt saneerattu loft-asunnoiksi, muodostuu kahdesta kolmikerroksisesta kalkkikivirakennuksesta. Ne rakennettiin vuonna 1927 tupakka- ja sikaritehdas KaDeWe:a varten. Rakennus on pieni ja intiimi entiseksi teollisuusrakennukseksi – vanhassa sikaritehtaassa on yhteensä vaan 11 asuntoa.

 

Malli-asunnossa on 125 m2, joka sisältää ison olohuoneen avokeittiöineen sekä kaksi makuuhuonetta. Molempien makuuhuoneiden lähellä sijaitsevat kylpyhuoneet  vessoineen. Asunnossa on myös sauna, taloushuone ja runsaasti säilytystilaa vaatehuoneiden muodossa.

 

Sisustusarkkitehtien mukaan tavoitteena oli säilyttää tilassa aito tehdasmainen tunnelma. Interiöörissä entisöitiin monia alkuperäisiä yksityiskohtia ja viimeistelyssä käytettiin luonnollisia ja laadukkaita materiaaleja.

 

Koko asunnossa on jätetty näkyviin alkuperäinen betonikatto metallipalkkeineen. Keittiön kohdalla on puusäleikkökatto, jonka materiaalin lämpö tasapainottaa tilan kivipintoja.

 

Suureen keittiösaareen on upotettu liesi ja olohuoneen puolelta se toimii mukavana baaritiskinä.

 

Loftin asuintiloissa on käytetty kahta lattiamateriaalia – öljyttyä ja harjattua lautalattiaa sekä isoa keraamista laattaa, joka muistuttaa rakennuksen alkuperäistä betonikattoa.

 

Huonekalut sekä valaisimet ovat laadukkaat kuten viimeistelykin. Kuvassa edessä oleva punainen Husk-lepotuoli ja rahi ovat peräisin italialaiselta valmistajalta B&B. Sen vieressä oleva valkoinen Twiggy-lattiavalaisin edustaa Foscarinin tuotantoa.

 

Täyspuinen ruokailupöytä edustaa virolaista Warm North tuotemerkkiä, tuolit sen ympärillä ovat Vitran malli Eames DSW. Pöydän kohdalla olevat PH5-valaisimet ovat tanskalaiselta valmistajalta Louis Poulsen.

 

Asunnon ulko-oven lähellä sijaitsee tyylikäs ja minimalistinen kaasutakka.

 

Sisäänpääsy päämakuuhuoneeseen tapahtuu upeiden kaksipuolisten ovien kautta

 

Makuuhuoneesta pääsee suoraan avaraan vaatehuoneeseen sekä kylpyhuone-vessaan.

 

Kylpyhuone-vessassa on kivat kennonmuotoiset kaakelit.

 

Asunnon tunnelmallinen sauna.

 

Saunan yhteydessä olevassa kylpyhuone-wc:ssä on osittain nähtävillä tiiliseinä, joka kuten muutkin tiilipinnat asunnossa ovat uusiokäytössä olevia tiilejä.