DIY: Unisieppari / dreamcatcher

Lomamatkalta muistoksi poimimani helmipöllön sulat ja simpukat päätyivät pieneen do-it-yourself-projektiin.

 

Ostan harvoin lomamatkoiltamme mitään varsinaisia tuliaisia tai matkamuistoja kotiin, koska kaikenlaista turhaa tavaraa on muutenkin maailmassa liikaa, enkä tykkää täyttää nurkkiamme ylihinnoitellulla matkamuistokrääsällä. Sen sijaan olen huomannut kerääväni matkoilta pieniä muistoja sieltä täältä. Simpukan, linnunsulan, kiven tai pääsylipun – jotain, josta voin myöhemmin jalostaa kotiimme sopivia juttuja.

 

 

Tämän kertaiseen unisieppari-projektiin päätyivät reilun vuoden takaisen Etelä-Afrikan matkalta keräämäni helmipöllön sulat sekä hieno, oranssi sulka, jolla on vähän maaginenkin tarina. Tarinan voit halutessasi lukea täältä.

Unisieppari on alunperin Pohjois-Amerikan intiaanien taikakalu, joka valmistetaan pajurenkaasta, lankaverkosta sekä höyhenistä. Se sijoitetaan yleensä makuuhuoneeseen sängyn päälle, jossa se tarun mukaan kerää nukkujan pahat unet siepparin verkkoon ja ne valuvat höyheniä pitkin Äiti Maahan taaten näin nukkujalle painajaisettomat yöunet.

Oman siepparin rungon väänsin modernisti, pajun sijasta, rautalangasta, jonka päällystin ensin puuvillanarulla ja sen jälkeen ruskealla juuttinarulla.

 

 

Verkon sidoin puuvillanarusta, samoin kuin narut, joihin pujotin puuhelmiä. Helmien reikiin sain näppärästi kiinnitettyä sulkanippuja ja kiinnityksen voi tarvittaessa varmistaa tipalla liimaa. Itse en liimaa käyttänyt, kun pito tuntui ilmankin tarpeeksi napakalta. Pujotin lankoihin myös helmiä ilman sulkia, jolloin tein naruun aina solmun helmen perään, pitämään sen paikallaan.

 

 

Siepparin toimivuudesta en mene takuuseen, mutta kaunis se on, ja joka kerta sitä katsoessani palaa mieleeni matkamme ja erityisesti tuo punaisen sulan tarina.

 

-tuija-

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki