Tyynyjen sirkusta

Valon määrä herättää meidät horroksestamme ja uskallamme nostaa katsetta kengistämme. Kevättä voi koskettaa, kun luonto puhkeaa vihreyteen ja kadun varsiin ilmestyvät värikkäät sirkuskyltit. Sirkus on kevään merkki.

 

”Hyvät naiset ja herrat! Sirkus Laserov on tullut iloksemme esittämään vuoden suurimman numeronsa.”

Ihmiset hurraavat ja taputtavat raivokkaasti. Yhtäkkiä kuuluu suuri pamaus ja valot sammuvat. Telttaan tulee pimeää ja hiljaista, kaikki odottavat mitä seuraavaksi tapahtuu. Esirippu avautuu ja valokeilaan astuu tumma hahmo. Mustanpuhuva ilmestys nostaa kätensä ilmaan ja teltan kattoa kohti lentelee kymmeniä sydämenmuotoisia palloja. Esitystä rytmittää kovaääninen afromusiikki. Sirkustirehtööri Fakiiri Laserov kuuluttaa: “Minun on ilo esitellä teille suuri kongolainen jonglööritähti: Lempi Magiamieli.”

 

 

Sirkusmaailman uhkarohkeus ja epäluonnollinen taituruus inspiroivat Ilmiriita-tyynyjen ilotteluun. Tekstiilisuunnittelijana olen aina halunnut rakentaa ympärillemme mielikuvituksellista arkea lapsenomaisella, värikkäällä ja rohkealla tyylilläni.

Tyynyntekijä ei tyynyjä säästele, vaan nyt on oikea hetki tuplata tyynyjen määrä. Sekoita ja yhdistele tyynyissä eri kuoseja, värejä ja kankaan pintastruktuureja.

Uusimmat sirkusaiheiset hahmot Ilmiriita-tyynyissä: sirkustirehtööri, salaperäinen jonglööri, nuorallatanssia karhu ja veitsiä heittävä tiikeri toivottavat kevään tervetulleeksi!

 

 

Esiripun takana käy kuhina. Seuraavaksi olisi taikurin vuoro esiintyä, mutta hän on kadonnut. Joten se onkin sitten toinen tarina.