Tyylikäs asunto 20-luvun talossa Puolassa

Puolalainen Studio Loft Kolasinski -suunnittelutoimisto on tehnyt saneeraus- ja sisustussuunnitteluja lukuisiin vanhoihin arvo- ja teollisuuskiinteistöihin. Loft Kolasinski pyrkii vanhoissa interiööreissä säilyttämään ja kunnostamaan kiinteitä sisustuselementtejä mahdollisimman alkuperäisellä tavalla. Lopputuloksena saadaan kauniit ja nykyaikaiset rakennuksen alkuperää kunnioittavat tilat.

Kuvassa on Loft Kolasinskin suunnittelema interiööri 20-luvun talossa Szczecinin kaupungissa Puolassa.

 

Villan omistaja ja tilaaja oli paikallisen lasitehtaan johtaja 20-luvulla. Talo rakennettiin betoniperustukselle, joka kyseisenä ajanjaksona ei ollut perinteinen valinta. Talossa on myös oma pakotunneli. 80-luvulla rakennus toimi julkisena ruokalana, minkä jälkeen se seisoi käyttämättömänä.

 

Villan saneerausprojekti alkoi vuonna 2014, jolloin kaksikerroksiseen taloon tehtiin asuntoja. Studio Loft suunnitteli tämän villan ensimmäisen kerroksen 179-neliöisen asunnon. Suunnittelutoimiston mukaan saneerausprojektissa kului eniten aikaa ja rahaa puusepäntöihin. Sisustuksessa tilan kaikki puuelementit kunnostettiin alkuperäiseen asuunsa.

 

Keittiön ja olohuoneen välissä kulkevat upeat alkuperäiset liukuovet. Sohvaryhmä muodostuu vintage-huonekaluista, joita Lost Kolasinski hankkii niin huutokaupoista kuin yhteistyökumppaneilta.

 


Tilasuunnittelun lähtökohtana oli säilyttää interiöörissä 20-luvun tunnelma ja samalla tuoda siihen nykyaikaista raikkautta.  

 

Kaikki asunnon pistorasiat ja valokytkimet ovat mustaa bakeliittia.

 

Keittiökalusteet on suunniteltu tätä asuntoa varten ja teetetty Studio Loft Kolasinskin piirrosten mukaan.

 


Työtasolle valoa antavat Alvar Aallon suunnittelemat A110-riippuvalaisimet.

 


Ruokailuhuoneen puinen pöytä on Loft Kolasinskin suunnittelema.

 

Pöydän ympärillä olevat tuolit, kuten myös pöydän kohdalla olevat riippuvalaisimet edustavat vintagea.

 

Asunnon alkuperäinen kaakeliuuni sijoittuu nykyisen tilanjaon mukaan kylpyhuoneeseen. Teknisistä syistä se ei ole käytössä.

 

Talon nykyinen omistaja käyttää sen sijaan olohuoneessa 50-luvun kaasutakkaa. Suunnittelijoiden mukaan kyseisessä laitteessa oli ostettaessa 50-luvulta peräisin olevat hintalaput. Asukkaat kertovat lämmittimen toimivan mainiosti.

 

Pelkistetty ja tyylikäs ikkunalla varustettu kylpyhuone.

 

Seinän lasitiilit ovat peräisin 20-luvulta.

 

Lasitiilit löytyivät Loft Kolasinskin iäkkään asiakkaan puutarhasta ja niitä ei oltu käytetty koskaan. Loft Kolasinski pyysi naista myymään kyseiset tiilet heille. Nainen ilmoitti, että paras korvaus tiilistä on, jos joku vie ne ilmaiseksi hänen pihaltaan pois. 

 

Kuvat: Karolina Bak