Tyttö ja vuohi – kehitysmaiden artesaanien sanansaattajana Turussa

Tuulahdus savannia, punaista multaa ja kädentaitoja kehitysmaista. Tätä kaikkea on, Turun Itäharjulta Linnakadulle juuri muuttanut, Tyttö ja vuohi sekatavarakauppa.

 

Kun Jaana, Jaun, perheen kolme lasta sekä yksi kappaletta koiria muuttivat vuosi sitten Kenian ylängöiltä Turkuun, saapui heidän mukanaan myös kontillinen afrikkalaisia kulhoja, jakkaroita, vilttejä, koreja sekä pala toisenlaista maailmankolkkaa. Parin vuosikymmenen ajan kestänyt lähetystyö Afrikassa ja Lähi-Idässä oli saatu päätökseen ja nyt oli aika uusille unelmille. Perustettiin kauppa -Tyttö ja vuohi, jonka tuotteiden takana ovat Nairobin slummien pikkupajoissa työtä tekevät käsityöläiset.

 

 

Kaupan jokaisella tavaralla on takanaan tekijä ja tarina, jotka vievät meidät päiväntasaajan kyliin ja takakujien pikkupajoihin. Jokainen tekijä on saanut työstään kunnon palkan, aidon arvostuksen ja ennen kaikkea uskoa tulevaan työn ja toimeentulon myötä.

 

 

Tämän lämminhenkisen kaupan iloinen ja värikäs tavaratarjonta on mukavalla tavalla poikkeava. Omistajat itse kuvaavat tuotteitansa seuraavasti: ” Kaunista, uniikkia, iloista, eettistä ja juuri sopivasti etnistä. Fuusio kotimaista selkeyttä ja runsaita kuvioita, luonnon värejä ja kaukomaiden tunnelmia, puuta ja metallia, karheaa ja pehmeää, punosta ja kudosta. Jokaiselle jotakin. Myös seeproja. ”

 

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki