Tuunaa puiset jakkarat persoonallisiksi

Helppo DIY vanhoille, puisille perusjakkaroille on maalata ja verhoilla ne omaan sisustukseen sopivaksi.Lähtökohtana näissä tuunauksissa oli siis muutama lakattu koivujakkara, joista tuunasin moneen erityyliseen kotiin sopivia vaihtoehtoja.

 


Aloitin työn irrottamalla jakkaroista jalat, jotka sitten hioin kevyesti karheaksi 80 hiekkapaperilla. Kaikkea vanhaa lakkaa ei tarvitse poistaa, riittää kunhan vanha lakkapinta karhennetaan. Maalaa jalat tartuntapohjamaalilla kertaalleen ja maalin kuivuttua, maalaa päälle kaksi kerrosta haluamasi väristä pintamaalia. Istuinosaan pintaan kiinnitin niiteillä ohuen vaahtomuovin antamaan lisämukavuutta istumiseen, mutta myös pehmentämään kannen muotokieltä. Mikäli vaahtomuovi on paksumpaa kuin 1-1,5cm voi pehmusteen liimata kontaktiliimalla istuimeen, jolloin niittien syvennyksiä ei tarvitse erikseen vanulla tasoitella. Oma vaahtomuovini oli vain sentin paksuista, joten päälle tuleva 100g polyesterivanu siisti pienet painumat.

 Apukiinnitä verhoilukangas nuppineuloilla pehmusteeseen, jolloin saat kuvion sovitettua haluamaasi kohtaan. Sen jälkeen käännä istuin kankaineen ja niittaa kangas kiinni istuimeen nurjalta puolelta. Valmiista istuimesta siistitään pois ylimääräinen kangas heti niittirivin takaa. Sitten vain jalat takaisin paikalleen ja jakkara on valmis!

 
Jakkaroiden tuunaamiseen voi käyttää vaikka vanhojen jämämaalien pohjia, koska sitä kuluu vain nimeksi.  Nopeimmin homma hoituu vesiohenteisilla maaleilla, vaikka alkydimaalit kestävät hieman paremmin kovaa kulutusta. Varaudu silloin kuitenkin vuorokauden kuivumisaikaan aina maalikerrosten välillä. Kangasta yhteen jakkaraan kuluu noin 50x50cm pala, mikäli istuimen halkaisija on 30cm. Varaa kangasta sen verran yli istuimen mitan, että saat reunasta kunnon otteen, sitä kiinni niitatessa. Kuvien kankaat ovat raumalaisesta Kodinonnesta, pöllökangas löytyi oman kaapin perukoilta.

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki