Tummaa tunnelmaa vierashuoneessa

Maalaaminen on melko edullinen ja helppo tapa päivittää kodin ilmettä, joten tartun usein maalisutiin sen ihmeemmin asiaa vatvomatta. Viikonloppuna vierashuoneen seinät saivat uuden suklaanruskean maalikerroksen ja kylläpä huoneen tunnelma päivittyikin mukavasti lämpimämpään suuntaan.

En ryhtynyt heti ajatuksen saatuani maalaamaan, vaan esittelin teille jo viime viikolla pari kollaasia huoneen uusista suunnitelmista. Koska maali kuitenkin saapui Matkahuoltoon nopeammin kuin osasin odottaa ja viikonloppu sattui olemaan muista töistä vapaana, hoidin maalaamisen heti viikonlopun aikana.

Maalina käytin seinissä jo aiemminkin ollutta Farrow & Ballin Modern Estate -maalia, jolla kuka tahansa voi onnistua. Se on täysin mattapintainen maali, joka ei juuri heijasta valoa. Lopputuloksena on upea, puuterinen maalipinta, jossa siveltimen jäljet eivät näy ollenkaan. Tästä syystä kokematonkin maalaaja saa täysin ammattimaisen pinnan aikaiseksi. Levollisen himmeä maalipinta luo huoneeseen elegantin ja rauhallisen tunnelman, jota on vaikea selittää ilman, että sen näkee itse.

Sävynä käytin tällä kertaa London Clayta (nro 244), joka on lämmin, suklaanruskea sävy. Aiemmin huone oli maalattu saman maalitehtaan sävyllä Hague blue ja kuvia huoneesta voit katsoa täältä. Suomessa Farrow & Ballin maaleja myy Espoossa sijaitseva Atmosfera, joka toimittaa matkahuollon kautta maaleja ympäri maan. Atmosferan sivuilta on mahdollista tilata kotiin myös ilmainen värikartta, joten sokkona sävyä ei tarvitse yrittää valita.

Koska lämmin ruskea maali tuo huoneeseen hieman 70-lukuisen ilmeen, lisäsin huoneen värimaailmaan kylmää, vaaleanharmaata väriä sekä messingin pariksi kromia. Nämä pienet seikat raikastavat huoneen fiilistä sekä päivittävät 70-lukulaisen ilmeen 2000-luvun moderniksi tyyliksi. Myös harkitut somisteet, kuten trendikkäät patsaat ja korallit kertovat nykypäivästä.

Uusia hankintoja ei huoneeseen juuri tullut uuden maalisävyn lisäksi. Puinen seinänaulakko ja pellavainen kylpytakki riittivät tällä kertaa aikaansaamaan halutun muutoksen. Muut tavarat ja somisteet kulkeutuivat huoneeseen muualta asunnosta ja tämä onkin usein varsin riittävä päivitys huoneen ilmeeseen.

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki