Tumma tv-huone

Suomalaisiin sisustuksiin ei oikein koskaan ole kuulunut tummat maalisävyt. Onko syynä pitkä, muutenkin pimeä talvikausi vai pelätäänkö tummien värien tilaa pienentävää vaikutusta liikaa, en tiedä. Nyt kuitenkin hiljalleen sisustuslehdissä on alkanut näkyä tummempia ja dramaattisempia kokonaisuuksia, joissa seinien lisäksi ovet, listat ja jopa katotkin, ovat maalattu tummilla väreillä – usein joko harmaan sävyillä tai tummansinisellä.

 

On totta, että tummat seinäpinnat pienentävät huonetta visuaalisesti hieman, mutta tilalle saadaan kodikas, asujaansa syleilevä tila, kun seinät luovat raamit huoneelle, eivätkä ne loittone vaaleina kauemmas. Tila saa myös erillä tavalla ryhtiä ja valkoiset ovi- ja ikkunalistat nousevat kauniisti tummemmasta taustasta esiin. Jos haluat mennä astetta pidemmälle, voit maalata myös jotkin kalusteet seinän värisiksi tai vaihtoehtoisesti valita tilaan vain muuten tummia kalusteita. Lisää lopputulokseen vielä eri materiaaleja, sekä tekstuureja tuomaan elävyyttä ja kontrastia. Luonnonmateriaalit kuten nahka ja puu toimivat aina. Älä unohda lisätä tummassa huoneessa valaistusta, ettei lopputulos jää synkäksi.

 

 

Meillä on joskus ollut tummia seiniä aiemmissa kodeissa, mutta nykyisen kodin seinissä valkoinen on ollut pääroolissa tähän asti. Viime viikolla tartuin kuitenkin pitkään harkinnan alla olleeseen työhön ja maalasin kaikki tv-huoneemme seinät harmaaksi. Maalina käytin ekologista, islantilaista Kalklitir maalia, joka on luonnollisista mineraaleista ja väripigmenteistä valmistettu hengittävä maali.  Kalklitirillä saadaan aikaan täysmatta ja elävä, sekä väristä riippuen, jopa hieman betonimainen maalipinta. Kaikki jutun kuvat ovat tv-huoneestamme ja mikäli haluat nähdä tilan ennen kuvat, niitä löytyy täältä.

 

 

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki