Trendikästä edullisesti

Tulevan sisustuskevään 2015 trendikatsauksia on kuluneen kuukauden aikana pompahdellut esiin niin blogeissa, kuin sisustuslehdissäkin ja vaikka trendeillä ei olekaan tarkoitus sisustaa koti kotia, on niillä mukava päivittää sen ilmettä. Keräsin eteisen lipaston päälle esimerkin, miten kotiin saa edullisesti, jopa ilmaiseksi, pientä trendipäivitystä.

 

Eteisen 50-luvun tiikkinen senkki on muutaman vuoden takainen kierrätyskeskus löytö ja vaikka 50-lukuiset kalusteet ovatkin nyt kovassa huudossa, saa niitä edelleen kohtuulliseen hintaan. Esimerkiksi netin myyntipalstoilla näkee näitä välillä muutamalla kympillä. Jos lipaston selluloosalakattu pinta on huonossa kunnossa ja halua tai taitoa kannen kunnostamiseen ei ole, voi sen fiksata nopeasti edullisilla rautakaupan marmorilaatoilla.

 

 

Taide on aina muodissa ja ellei kukkaro kestä arvotaidetta, kuka estää tekemästä sitä itse. Senkin päällä lepää iso OSB-levystä leikattu pala, jonka rouhea pintastruktuuri tulee kauniisti esiin myös valkoisen maalin alta. Maalin päälle olen kiinnittänyt muutamia lehtikulta-arkkeja lisäilmettä tuomaan. Mustavalkoiset valokuvat ja julisteet ovat nyt kovin pinnalla ja jos ei ylimääräisiä kehyksiä kotoa löydy, voi kuvan kiinnittää seinään vaikka teipillä. Eri sinisen ja vihreän sävyt ovat nyt väreistä kuumimpia ja tämän trendin toin eteiseen maalaamalla kirpparilta metsästetyt maatuskanuket liukuvalla vihreällä.

Viherkasvit kasvattavat edelleen suosiota ja jos ei peukalo viherrä vielä ammattimaisesti, käytä varmoja kasveja. Rahapuu ei pienestä vedenpuutteesta hätkähdä ja jos vielä istutat sen ennakkoluulottomasti vanhaan lasipurkkiin soran joukkoon, saa klassinen kasvi modernimman ilmeen. Myös silkkikukka toimivat, eivätkä taatusti kuole. Viimeisen silauksen annoin asetelmalle lisäämällä siihen vanhat messinkiset maljakot sekä tyhjät viinipullot, jotka maalasin spraymaalilla valkoiseksi. Messingin ja kullansävyt ovat nyt metalleista trendikkäimpiä ja jos ei kotoa sävyä löydy, löytyy monen valmistajan kevään mallistossa messinginvärisiä maljakoita. Ja mikäpä toisaalta estää niitä myös itse.

 

 

Trendikäästi,

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki