Toisen roska on toisen aarre

Kodin sisustuksen päivittämisen ei tarvitse aina maksaa maltaita, vaan pikkurahallakin saa uutta ilmettä kotiin. Viitseliäisyyttä se kyllä hiukan vaatii, koska näitä hankintoja ei voi klikata netistä ostoskoriin, vaan niitä löytääkseen täytyy jaksaa lähteä itse liikkeelle.

Kierrän usein kierrätyskeskuksia, osto- ja myyntiliikkeitä ja kirpputoreja, koska tarvitsen työhöni jonkin verran kuvausrekvisiittaa. Silloin tällöin mukaan tarttuu jotain itsellekin, vaikka yritänkin pitää kodin sisustusesineet minimissään. En juuri koskaan osta kotiin sisustusbrändien uusia pikkutavaroita, vaan mieluummin poimin mukaani jonkin uniikimman esineen kirpparilta. Ylimmän kuvan meritähti on matkamuisto Aasiasta kymmenen vuoden takaa ja simpukka on ostettu SPR:n Kontista eurolla. Oikeiden taideteosten rinnalla meillä on seinillä edullisia näyttelyjulisteita, matkoilta ostettuja vanhoja antiikkiprinttejä sekä muutama antiikkimessuilta hankittu, käsin väritetty kuparipiirros, jotka olen myöhemmin kehystyttänyt.

 

Kukilla ja viherkasveilla sisustaminen on nyt muodikkaampaa kuin vuosikymmeniin ja se onkin edullinen tai jopa ilmainen tapa saada kotiin pientä piristystä. Kuulun moniin Facebookin roskalavaryhmiin, joista voi napata toiselle turhan tai liian isoksi kasvaneen viherkasvin vain hakua vastaan. Saattaapa niistä löytyä itselle jokin toiselle turha sisustusaarrekin. Pidä silmät auki myös luonnossa liikkuessasi, poimin lenkiltä mukaani usein kasveja, sekä tuoreena että kuivuneina. Tykkään edelleen kovasti näistä viime talvena poimituista talventörröttäjistä, enkä ole edelleenkään malttanut heittää niitä pois.

 

Tämä kirpparilta hankittu, hassu kipsipää ei ole ehkä kaikkein fiksuin hankinta, koska se ei edes pysy pystyssä ilman tuota ruukkua, mutta jotenkin se sai minut nauramaan ja lähti siksi mukaani. Täytyy tehdä sille jokin alusta, marmori olisi tietysti hieno, mutta saattaa olla hankala löytää sopivaa ilman teettämistä ja siihen en nyt sentään rupea. Vesipullon otin mukaani tyhjänä ravintolasta ja nuo messinkiset kynttiläjalat ostin kirpparilta parilla eurolla.

 

Astioista olen kirjoittanut useasti ennenkin ja edelleen olen sitä mieltä, että kaunein kattaus syntyy useiden eri sarjojen ja astioiden yhdistämisestä. Nyt niin trendikästä ja ”rumankaunista” keramiikkaa on kirppareiden ja kierrätyskeskusten hyllyt notkollaan. 70-luvulta tutut Arabian Ruska-sarjan astiat saattavat olla taas hinnoissaan, mutta merkittömiä ja käsintehtyjä keraamisia astioita löytyy kyllä pikkurahallakin. Kuvan kattauksessa on mukana myös muutama uutena ostettu astia yhdistettynä edullisiin vanhoihin löytöihin. Parasta näissä sekoituksissa on, että kokonaisuus on taatusti uniikki, etkä siihen törmää ystävän pöydässä. Ainakaan samanlaisena. 🙂

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki