Tikkurilan Vuoden 2018 väri on lämmin terrakotta

Vaaleassa skandinaavisessa sisustuksessa on siirrytty askel kohti eurooppalaista, maanläheistä värimaailmaa. Tästä kertoo myös Tikkurilan valitsema ajankohtaisia trendejä ja ilmiöitä heijasteleva Vuoden väri 2018, joka on N405 Ruukku.

Vuoden 2018 värin ja sen yhteyteen valitun Minerals-värikokoelman valitsivat trendianalyytikko Nina Bruun, Tikkurilan designpäällikkö Marika Raike ja luova suunnittelija Päivi Häikiö. Värin valinta perustui raatilaisten luomiin moodboardeihin, joiden inspiraation lähteet tulivat luonnosta ja perinteisten käsitöiden maailmasta. Tikkurilan mukaan punasavea muistuttava Ruukku N405 koostuu pigmenteistä, jotka heijastavat ympäröivää valoa. Etelänpuoleisissa huoneissa keltainen luonnonvalo saa Ruukun punapigmentit syttymään eloon, kun taas pohjoisen viileä valo puolestaan näyttää sävyn ruskean vivahteen vahvemmin. Erilaisin yhdistelmin N405 Ruukku sopiikin monenlaiseen sisustukseen ja tuo kotiin kaivattua lämpöä. Hassu sattuma oli, että olin ostanut kotiin juuri ennen Tikkurilan värilanseerausta tarjoiluvaunun, jonka sävy sattuu olemaan juuri tuollainen tiilenpunainen.

Tumman sävyn lisäämistä sisustukseen ei kannata turhaan aristella, vaan muutokseen voi totutella vaikka pikkuhiljaa lisäämällä väriä asteittain kotiin. Vaalea sisustus herää uudella tavalla eloon, kun sisustukseen tuo ripauksen väriä. Esimerkiksi Ruukun ja vaaleiden sävyjen yhdistelmä on tyylikäs ja arvokas. Kuvassa olen yhdistänyt Ruukun pariksi sävyn X487 Laasti.

Maalaamalla yhden kokonaisen seinän tai osan siitä, saat huoneeseen jo isomman annoksen tunnelmaa. Koko huoneenkaan maalaamista tummemmilla sävyillä ei kannata turhaan pelätä, kunhan parina on muita raikastavia elementtejä. Katso vaikka lopputulosta aiemmin maalaamastani tummanruskeasta vierashuoneesta. Punaisen vastavärinä vihreä korostaa kauniisti Ruukun sävyä. Annoksen vihreää saa helposti huoneeseen jo viherkasveilla, mutta rohkeampi maalaa pariksi koko seinän sävyllä V447 Serpentiini.

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki