Teinien huoneet

Sain suunnitella teini-ikäisille kaksosille huoneet uuden kodin valmistumisen myötä. Huoneiden seinät on maalattu paperinvalkoisella maalilla ja lattialla on vaalea saarniparketti joten päätimme tuoda sinne väriä kalusteilla, tauluilla ja tekstiileillä.

Pojan huoneen perusväritys on mustavalkoinen ja sitä piristetään taululla, josta löytyy huoneen asukkaan lempivärejä. Huoneeseen tuo lämpöä myös ruskea talja ja Artekin hunajanvärisillä jaloilla oleva jakkara, joka saa toimia yöpöytänä. Kevyt paperivalaisin on mukavan muotoinen ja pehmentää kirjahyllyn kovia linjoja ja materiaaleja. Himmeen makea Filly -jalkavalaisin on hyvännäköinen uutuus ja toivottavasti siirtyy aikanaan pojan mukana hänen muuttaessa pois kotoa. Klassinen lepakkotuoli on saanut Mum’s eettisessä versiossa tyylikkään mustavalkoisen kangasverhoilun, joka on tehty käsityönä Etelä-Afrikassa.

 

Tytön huoneeseen tuli asukkaan toiveesta viileämpiä sävyjä. Leena Nousiaisen taulu määritteli huoneen värityksen. Kattovalaisimeksi valittiin pahvista valmistettu harmaa varjostin. Kauniit IKEAn pitkät ikkunaverhot antavat huoneelle ylellisen ilmeen ja ne sopivat väreiltään erinomaisesti taulun kanssa yhteen. Mustavalkokuvioinen villamatto on trendikäs mutta samalla myös klassinen valinta. Pentikin musta metallinen pikkupöytä sopii hyvin yöpöydäksi ja aina tyylikäs MALM -lipasto mahduttaa sisäänsä vaatteita, meikkejä ja koruja. Zoco Homen pronssin ja kullan värinen pouf on hauska yksityiskohta huoneessa.

Teini-ikäisillä on jo hyvin vahva näkemys omasta tyylistään joten huoneiden suunnittelu yhdessä heidän kanssaan on mutkatonta ja hauskaa. Palautetta tulee nopeasti -joko ehdotuksista tykätään tai sitten ei. Tämä oli ehdottomasti yksi lempiprojekteistani.

 

Tuotteet/pojan huone: Rullaus -taulu/Denz and Son, VÄTE -kattovalaisin/IKEA, VITTSJÖ -kirjahylly/IKEA, Filly -jalkavalaisin/Himmee, Bat is Best -lepakkotuoli/Mum’s, KOLDBY -talja/IKEA, E60 -jakkara/Artek

Tuotteet/tytön huone: Tea Room Behavior, III – taulu/Leena Nousiainen, Compleated -kattovalaisin/&Bros, PÄRLBUSKE – verhot/IKEA, Pouf/Zoco Home, Kuura -pöytä/Pentik, Pandora -matto, Anno /Kodin1, MALM -lipasto/IKEA

Kuvat: valmistajat

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Heidi Puolitaival

Heidi Puolitaival

Mielessä persoonalliset kodit kotoa ja kauempaa. Etsin inspiraatiota oivaltavista ratkaisuista ja kauniista yksityiskohdista. Välillä väreillä ja välillä ilman. Tutustu myös Heidin LIKIdesign -blogiin!

Näytä kaikki