Tehdastyylinen piilopaikka, Fabriken Furillen

Gotlannissa, saaren pohjoisosassa, mutkittelevien pikkuteiden päässä autiolla rannalla sijaitseva Fabriken Furillen on aikamatka menneeseen ja tulevaan. Sen tehdasmainen miljöö ammentaa vanhan kalkkikivitehtaan historiasta ja rakenteista. Tulevaisuutta sen sijaan on uusi käyttötarkoitus hotellina ja ravintolana.

Kalkkivitehdas lopetti toimintansa 1970-luvulla. Valokuvaaja Johan Hellström hankki paikan vuonna 1999 ja aloitti kehitystyön kohti omia visioitaan. Nykyisin paikka on noteerattu ympäri maailmaa uniikkina designhotellina.

 

Paikassa kiteytyy minimalismi, sekä raaka ja rouhea tehdasmainen tyyli. Tämä on puhdas esimerkki industrial-sisustustyylistä. Betonipintaa ja harmaan sävyjä on käytetty paljon. Katto maalattiin aikanaan useampaan kertaan. Kokeilemalla löytyi juuri oikea harmaan sävy.

 

Yöpyminen Fabriken Furillenissa taatusti irrottaa arjesta ja antaa lomalle aivan uudenlaiset puitteet. Hotellin sijainti keskellä ei mitään, karun luonnon ja meren ympäröimänä on kiehtova ja karun kaunis. Hotellihuoneet edustavat paikan tehdastyyliä tinkimättömällä modernilla tyylillään.

 

Hotellia ympäröivä viidensadan hehtaarin luonnontilainen alue on meren saartama. Paras tapa tutustua alueen karun kauniiseen luontoon on lainata hotellivieraiden vapaassa käytössä oleva pyörä hotellilta.

 

Paikka on myös päiväretken arvoinen, ja tuolloin kannatta ehdottomasti lounastaa Fabriken Furillenin omassa ravintolassa. Valitsit sitten yöpymisen tai päivävisiitin, älä unohda kameraa. Kuvattavaa riittää taatusti.

 

Miljöö ja paikan omalaatuinen valo antaa tilaa luovuudelle. Furillen toimiikin inspiroivana kuvauspaikkana muodin, mainosten ja musiikkivideoiden maailmassa ja siellä on kuvattu satoja juttuja.

 

Fabriken Furillen nettisivut:

Osoite: Rute Furilden, 624 58 Lärbro, Gotlanti, Ruotsi

 

Gotlantiin pääsee kesäaikaan Helsingistä suorilla lennoilla.