Tee-se-itse-taidetta tuulikaappiin

Helppo ja nopea taideteos syntyy osb-levystä, maalista sekä vanhan palapelin paloista.

 

Jokin aika sitten maalasin koemielessä tuulikaappimme seinät harmaalla kalkkimaalilla. Koemielessä siksi, että halusin nähdä kyseisen maalin kestävyyden eteisessä, missä seinät, ainakin lapsi- ja eläinperheessä, joutuvat alttiiksi kura- ja vesiroiskeille. Nyt kun jälkiä oli seinille jo jonkun verran tullut, enkä uusintamaalaustakaan viitsinyt heti tehdä, ideoin seinälle nopean tee-se-itse-taulun peittämään roiskejälkiä.  Ja jos ei nyt kaikkia jälkiä peitäkään, niin toivottavasti taulu ainakin hämää tulijaa kiinnittämään katseen itseensä.

 

Aloitin työn maalaamalla ison osb-levyn valkoisella jämämaalilla, osin peittäväksi ja osin hiukan kevyemmällä kädellä. Koska osb-levyn pinta on isojen puulastujen ansiosta voimakkaan struktuurinen, jää levyn pinta kivan eläväksi vaikka maalaisit levyn kauttaaltaankin peittäväksi. Itse halusin kuitenkin lisätä ilmettä jättämällä osan pinnasta ohuemmalle maalille. 

 

Maalin kuivuttua, kiinnitin levyn pintaan lehtikulta-arkkeja satunnaisesti sinne tänne. Koska taulu näytti tämän jälkeen vielä keskeneräiseltä, liimailin pohjaan vanhoja palapelin paloja, jotka olin spraymaalannut kullanväriseksi. Paloista muodostui tauluun polkuja ja näistä kultaisista teistä lähti ajatus myös taulun nimestä.

 

Eteisessä vieraita ottaa nyt vastaan teos ” Olen asettanut kuljettavaksesi Kultaisen Tien”.

Ei tauluja ja taidetta kannata niin vakavasti ottaa. Meillä on seinillä paljon ns. oikeaakin taidetta, mutta yhtä paljon myös itsetehtyä tai valokuvattua. Tästä tuli nyt tällainen – seuraavan taulun pohjakangas onkin jo valmiina viritettynä odottamassa uutta inspiraatiota!

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki