KOTIKIIKARISSA-blogi: Tee-se-itse- kasviseinä

Kevään ensimmäisistä vihreistä hullaantuneena, keräsin aamulenkin varrelta mukaani puiden ja pensaiden oksia ja lehtiä. Kotona asettelin niitä pieniin lasiastioihin ja rakensin niistä ja yrteistä aamiaishuoneemme harjateräsverkkoon kasviseinämän.

Nyt alkaa täällä lounaisrannikolla olla se aika vuodesta käsillä, jolloin mielelläni pysäyttäisin ajan pariksi viikoksi. Tiedättekö sen hetken keväästä, jolloin koivujen ympärille piirtyy hiirenkorvista kirkkaanvihreä sumu. Vähän myöhäisempien lehtipuiden kukinnot koristavat vehreinä vielä muuten paljaita puunoksia ja luonto on vain niin kaunis ja täynnä lupausta kesästä, että ihan sieluun sattuu. Myöhemmin kesällä kirkas vihreä syvenee tummemmaksi ja heinäkuun helteillä sen sävy kääntyy jo osin keltaiseksi, mutta tämän pienen hetken keväällä, tuo vihreän sävy on niin herkän raikas ja tuore, että mielelläni nauttisin siitä hetken pidempään.Osan kasveista kiinnitin verkkoon keraamisten ruukkujen ja s-koukkujen avulla, mutta pieniä lasipurkkeja pystyy kiinnittämään suoraan reunasta verkkoon myös puisilla pyykkipojilla. Tyhjät lastenruokapurkit toimisivat esimerkiksi tässä oivallisesti. Kukkakaupoista saatavia yhden kukan muoviputkia olen ajan saatossa myös säästellyt ja nyt kiinnitin niitäkin seinämään narun avulla. Ulospääsyä odottavat pelargonian taimet laitoin istutuspoteissaan paperipussiin, jonka sisäpuolen suojasin kosteudelta talouskelmulla. Pieniä kevyitä ruukkuja pystyy verkkoon kiinnittämään myös sitomalla narua ruukun kauluksen ympärille.
Nyt voin nauttia vihreästä ja luonnosta heti aamutuimaan kahvikupin äärellä ja kesän mittaan seinään voi vaihdella aina uusia kasveja ja kukkia. Lapsi- ja eläinperheissä tällainen kasviseinä voisi olla keino nauttia kukista ja kasveista, ilman pieniä sormia tai kuonoja mullassa tai vedessä.

-tuija-

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Tuija Talvitie

Tuija Talvitie

KOTIKIIKARISSA haaveillaan ja inspiroidutaan kodeista ja sisutuksista. Kurkistellaan omaan ja toisten koteihin sekä ihastellaan erityylisiä sisustusratkaisuja. Kiikaroidaan uusia tuulia ja sisustustrendejä, unohtamatta tee-se-itse-vinkkejä. Tutustu myös Tuijan Form Follows Function -blogiin!

Näytä kaikki