Tee itse kasviaiheiset tyynynpäälliset

Kangasväreillä saa tehtyä helposti ja nopeasti kaikenlaista kivaa. Uusi taatusti persoonallinen ilme tyynynpäällisille syntyy vaikkapa pihalta noukituilla kasveilla.

 

Perunapainanta on monelle lienee se tutuin tapa käyttää kangasvärejä. Painantaan voi kuitenkin käyttää lähes mitä vain. Myös luonnosta löytyy mainiota materiaalia mm. kiviä, havunneuloja ja loputtomasti erilaisia kasveja, joiden painamista kannattaa rohkeasti kokeilla.

 

 

Omat tyynynpäälliseni painoin pihapiiristä löytämieni kasvien avulla. Pienillä lehdillä sommittelin toiseen tyynynpäälliseen ruutumaisen kuvion ja iso lehtikuvio syntyi saniaisen lehdellä.

 

 

Kasviaiheisten tyynynpäällisten tekeminen on hauskaa ja lopputulos aina pieni yllätys.

Niiden tekemistä varten tarvitset: tyynynpäällisiä, kankaanpainoväriä, siveltimen, palan kartonkia, paperia, sekä kasveja tai lehtiä.

 

Laita ensin tyynynpäällisen sisään kartonki, jotta väri ei painaudu tyynynpäällisen toiselle puolelle.

Maalaa haluamasi kasvi siveltimellä ja paina kuvio kiinni painamalla kasvia huolella kangasta vasten. Painamista helpottaa kun asettaa paperin kasvin päällipuolelle.

Lopuksi kiinnitä kuvio silittämällä kankaan silityslämpötilaa noudattaen.

 

Antoisia askarteluhetkiä!

 

Lue lisää:

Tallinnan sisustuskaupat – top3 

Kesän menovinkki: We Love Woods-näyttely Fiskarsissa

 

Jaa artikkeli

  • facebook
  • twitter
  • linkedin
  • pinterest
Joanna Ekberg

Joanna Ekberg

Joannan blogissa kuljetaan kamera kaulassa kaiken kauniin perässä. Inspiroidutaan skandinaavisesta designista, fiilistellään second hand löydöillä ja innostutaan käsillä tekemisestä. Tutustu myös Joannan Cirkus -blogiin!

Näytä kaikki